Yazılım Mühendisi olacak adamın tarih görmesi etik mi?
konuya çok yanlış bakıyorsunuz bence hocam, mühendisliğin en ileri noktada oldugu ülkelerin müfredatlarına bakın, bırakın tarih görmemeyi, bizimkinden çok daha iyi tarih bilgisi veriliyor.
verilen dersler iş hayatında ne işimize yarayacak olarak değerlendirilmemeli, mühendis çok yönlü düşünebilen insandır. tarih, vatandaşlık vazifesini de geçtim, insan olarak çok önemli bir donanımdır. tarih akışının insanlıgı, teknolojiyi nasıl şekillendirdiği çok ciddi bir hayal gücü katar ki bu da ancak tarihi bilerek gelir.
öğrenciyken ben de isyan ederdim, ancak iş hayatına girince gördüm ki, mesleki bilgi ve donanımdan çok daha önemli kabiliyetler gerekiyor. Bunlar da çok yönlü ve sosyal olmaktan geçiyor.
Pratik zeka, yaratıcı düşünebilme, ikna kabiliyeti, kendini ifade edebilme vs.vs. çok fazla kriter var iş hayatında başarıyı getiren. Bunlar da salt kodlamadan oluşan bir öğrenim hayatında mümkün olamaz.
Türkiye'de eğitim konusunda uygulamanın ne kadar doğru oldugu tartışılsa da, müfredat bize özel değil, pek çok gelişmiş ülkeden edinilmiş. Gösterilen pek çok dersin amacı da sizi iyi bir yazılımxı yapmak değil, donanımlı bir birey yapmak üzerine kurulu ki, donanımlı bir birey olmadan, yazılımd agzınızla kuş da tutsanız başarılı olamazsınız iş hayatında.
Ben bunu çok net bir şekilde gördüm, yurtiçi yurtdışı pek çok projede farklı irili ufaklı kurumsal firmalarda geçirdiğim 9 yıllık profsyonel iş hayatında