Müslüman tanıdım, ateistten daha cehennemlik; ateist tanıdım, Müslüman'dan daha cennetlik. (Yaşam tarzı olarak konuşuyorum, Müslüman olmayan cennete giremezciler gelmeden belirteyim.) Konuda yorum yapan bazı arkadaşların yorumlarını hayretle okuyorum. Ateist olmayı; kedi kovalamak, dine sövmek, fahişelik yapmak olarak görenler var. Her Müslüman'ım diyeni de dört dörtlük cennetlik insan olarak görenler var.

Öncelikle temel olan şey benim görüşüme göre kesinlikle ahlaklı ve vicdanlı olmaktır. Camiden çıkıp yolda önünde yatıyor diye kedi tekmeleyen hacı dedeler var. Bunlara Müslüman mı dememi bekliyorsunuz? Bir ateist iyiliği hayat felsefesi yapıp, düzgün yaşayamaz mı?

Bence Müslümanlığı sadece kelime olarak kullanıyoruz. Eğer bir kişi herhangi bir vesile için "Ben Müslüman'ım" diyorsa, bu toplumdan pek çok konuda yırtmış oluyor. Aynı şekilde birisi "Ben ateistim" derse de birçok konuda yoluna taş çıkıyor.

Konu sahibine tavsiyem; sen bu konuyu kendin içinde mukayese etmek yerine nabız ölçmek, millet ne der diye yoklamak için buraya açabiliyorsan bence sen o arkadaşla evlenmemelisin. Ama başka biriyle de evleneceksen ve bu kişi Müslüman olacaksa, gerçekten Müslüman gibi davranan birini seç. Ahlaklı, vicdanlı ve Müslüman olan biri.