Türkiye Yasal İşletim Maliyeti
Reklamların gösterildiği belirli ülkelerde işletmeniz ek ücretlere [ör. Yasal İşletim Maliyetleri, Dijital Hizmetler Vergisi (DHV) Ücreti vb.] tabidir. Ücretler ve ödemeler hakkında daha fazla bilgi.
benim anlamadıgım google vergiyi kendinemi alıyor yoksa tr yemi veriyor
Dijital hizmet vergisi oranı %7,5'tir. Cumhurbaşkanına bu oranı %1'e kadar indirme veya iki katına kadar artırma yetkisi verilmiştir. Vergilendirme dönemi, takvim yılının birer aylık dönemleridir. Hazine ve Maliye Bakanlığına bu dönemi üçer aylık vergilendirme dönemi olarak değiştirme yetkisi verilmiştir.
hiçbişey anlamadım bu işten
EDİT : buldum konuyu . Çok fazla yorum yapmak istemiyorum. isteyen inceleyebilir...
https://www.gib.gov.tr/dijital-hizme...enel-tebligi-0
Google Reklamları İçin Toplamda Ne Kadar Vergi Ödeniyor?
%18 KDV, %5 Türkiye Yasal İşletim Maliyeti ve tüm bunların üzerinde %15lik stopajın bindirilmesi ile (toplam tutara %15 geldiği için reelde %18,45 oluyor) toplamda ek maliyet %41,45 oldu. Tabi, halen çoğu reklamveren %18lik vergi ve %15lik stopajı bildirmiyor. 1 ocak 2019dan şu ana kadar bunun sıkı bir denetimi yapılmadı devlet tarafından. Ama Googleun %5lik Türkiye Yasal İşletim Maliyetinden kaçmak imkansız hale geldi.