Sabah kalktığımda ADS reklam hesabımda -211TL bulunuyordu araştırdığımda böyle bir durumla karşılaştım biz reklamları giderk olarak gösterirken bize başka yerlerden para sömürgeciliğine başladı devlet !

Google, Reklamlar İçin “Türkiye Yasal İşletim Maliyeti” Almaya Başladı
Google, Türkiye’de Google reklamları için 1 Kasım 2020’de hayata geçeceğini açıkladığı “Türkiye Yasal İşletim Maliyeti” ek ücretini 1 Aralık itibariyle almaya başladı. Türkiye’de Google Ads üzerinde reklam yayınlayan tüm reklamverenler için geçerli olan bu ek maliyet %5 olarak alınıyor. 2020 Kasım ayında yapılan toplam harcamanın %5’i 1 Aralık 2020’de tüm hesaplardan kesildi. Üstelik hesaplarda bakiye bulunmayan reklamverenler için eksi bakiyeye düşerek bu kesinti yapıldı. Yeni bir bakiye yüklemesi yapıldığı Google’a olan borcu mahsup ediyor.

Google Reklamları İçin Yapılan Ek Ödemeler
2019 Ocak ayında uygulanmaya başlayan yasaya göre zaten reklamverenlerin Google ve benzeri platformlarda yaptıkları reklam harcamasını devlete bildirmeleri ve %18 vergi ile birlikte %15 stopaj ödemeleri gerekiyordu. Bir de şimdi Google Ads‘in %5’lik maliyeti ile Google’da reklam vermek iyice pahalı hale geldi.