İnşallah biter felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama gözlemlerim bana bu konuda başarılı olamayağımızı düşündürüyor.
Size gözlemlerimden bahsedeyim.
Aşı Karşıtları
Aşının ise yaradığı kanıtlandı hatta güzel sonuçlar alındı fakat insanlar sonrası için korkuyor birşey demek istemiyorum ama pandemi de böyle sona ermez.
Belki merak edenler olur kendim yaptıracağım.
Cehalet
Hale maskenin işe yaramadığını ya da Virüsün aslında olmadığını her sene olan mevsimsel grip gibi birşey olduğunu söyleyenler var.
İnsanlarda ki İçgüdüsel Davranma
Hatırlarsanız depremde 48 saattir yerin bilmem kaç kat altında aç susuz kalan küçük bir kız vardı köfte ayran isteyen hani
Bu küçücük kız bu kadar zaman aç kalabiliyorsa sizinde market yağmalamanıza gerek yok.
İnsanlar panik halinde virüsü iki kat daha hızlı yayıyor kalabalığa giriyor.
Görevlileri Dinlememe
Sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerine hatta pandemi kapsamında çalışan özel güvenlik görevlisine kadar iyi davranmanız gerekiyor arkadaşlar onlar siz azarlayın diye orada değiller işlerini yapmalarına engel olmayın kural neyse onu uygulayın adamların pandemide yükü zaten kaç kat arttı.
Bırakın adamlar işlerini yapsın.
Ben kendim bizzat bunlardan dolayı pandeminin biteceğini düşünemiyorum.
Aşı Karşıtları
Aşı karşıtları istedikleri kadar karşıt olsun. Yeni bir düzenlemeye bakar. Hava yolları, avm, devlet dairesi girişleri hes kodu ile gerçekleştirilir. Toplum sağlık güvenliği için hes koduna aşı olmuştur ibaresi işlenmeyen bilet satın alamaz, avm giremez, kurumlara girip işlerini halledemez derler. Buna sınavları vs kattın mı herkes aşı olur.
Cehalet
Toplumun cehaleti elbet büyük bir sorun lakin bunun için kitle yönetim mevzuları vardır. Öyle bir kitle yönetirler ki toplumun zeka seviyesinin bir önemi kalmaz. Şu anda olduğu gibi
İnsanlardaki İçgüdüsel Davranma
Cehalete ve aşı karşıtlarına uygulanacak yöntemler bu içgüdüsel davranışları kontrol edecektir.
Görevlileri Dinleme
80 milyonluk ülkeyiz her kasada çürük elma olduğu gibi bu durum içinde olacaktır ama sayıları toplam nüfusun önünde yeteri kadar çoğunluğu bırak azınlık sayılmayacak derecede az olacağı için pandemi bitişi önünde geçerli bir engel değil.