Müşteri esnafı, esnaf müşteriyi beğenmemiş. Herkesin haklı haksız nedenleri var. Meslek lisesi öğretmeni olarak esnaflarla iletişim halindeyiz. yukarıda yazılanlarda haklı olanlarda var haksız da. Genelleme yapmak zor ama müşterinin de esnafında haksız olduğu noktalar var.
BEnde eğitim yönünden söyleyeyim. Bu şikayetlerin temeli verdiğimiz eğitime dayanıyor. Emek vermeden karne, diploma, belge almayı öğretiyoruz. Haliyle Emeğin kıymetini bilmeyen müşteri, müşteri velinimettir demeyen esnaf yetiştiriyoruz.
Ben olabildiğince işleri kendim yapmaya çalışırım ama haliyle her konuya vakıf değiliz. İşin ehli profesyonel işinde oluyor, işine ara verip gelmiyor. Eve gelmeye razı olan da ya çok para istiyor ya da yarım yamalak işi yapıyor. Kendini profesyonel sananlarda epey fazla söylemeden geçemeyeceğim.
Yöneticiyim apartmanda güvenlik kamerası bozuldu. Baktım kayıt aygıtı yok diyor. herhalde HDD bozuldu dedim. Takıtrıdığımız yere gittim söyledim not aldılar. 1 ayda 3 kere gittim sonunda geldiler. Tamir ettiler kameralardan da biri bozulmuş dükkanda bakayım dedi söktü gitti. Sanırım kasım ayındaydı. Bir kez telefonla bir kezde giderek ne olduğunu sordum. kamera bozukmuş 250 lira civarı dedi. Tamam yenisini takın parasını ödeyeyim dedim. aralık geçti ocak geldi. Kamera daha gelemedi.