Mobilya (mutfak, kapı, banyo özel imalat) sektöründe uzun süre bulunmuş, hala bazı müşterilerime hizmet veren birisi olarak yazıyorum.
Anormal olarak düşünülen fiyat trendyol vs. mağazalarda satılan ürünler ile kıyaslanıyorsa müşterinin hatası var.
Ölçü alınıp yerine sıfır hatayla konacak malın fiyatı günde yüzlerce standart üretim yapan firmanın ürünü ile kıyaslanamaz. Genel olarak yaşadıklarımı dikkate alarak söylüyorum o adamın sadece ölçü almak için eleman yollaması zaten mazotu, iş kaybı vs 50 TL'yi geçer. Ölçüyü ben aldım sen imalatı yap diyen müşteriden de bolca sorun yaşadığı için kendi ölçü almak isteyecektir.
Mobilya konusunda müşteriye hak verilecek onlarca detay vardır ama 30 esnaf gezip işi yaptıramamak da garip. Bu işi yapabilecek standart mahalle arası marangozdur. Yoksa günde 1 mutfak çıkaran adam bu işi alırsa sizin beklentiniz olan fiyatta kar ediyor gibi gözükse de o 1 mutfağı imalattan çıkaramadığında zarar eder.
Son olarak tekrarlıyorum bazen kişilik kaynaklı bazen işlerde çıkan sorunlar nedeniyle teslim tarihlerinde çok sorun yaşanan, müşteri memnuniyetinin bu nedenle sağlanmasının zor olduğu bir sektördür.