cnrsgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Trendyol benden habersiz benim malımı daha ucuza satar mı?
Satmaz, ama size kıyağı olabilir. Örneğin Kırmızı Puantiyeli M Beden Gömlek satıyorsunuz. Bu ürünü başka mağazalar da satıyor. Siz 59,99₺'ye satıyorsunuz, diğer mağazalar 50,00₺'den kampanyaya girmiş. Diğer mağazanın elindeki ürün bit

2. Fatura gibi işlemleri nasıl hallediyorsunuz (e-fatura mı yoksa kağıt fatura mı) ?
Kendi e-ticaret siteniz olmadığı müddetçe e-fatura zorunluluğunuz yok. Kağıt fatura kullanmanız mümkün.

3. SEO gibi birşeyler söz konusumu sıralamada yükselmek mümkün mü?
Bu konuda ürün açıklaması kısımlarını geliştirseniz de, bu sadece sizi değil, katalog sistemi sayesinde o ürünü satan herkesi yükseltir. Katalog sistemi olan (Trendyol'un tamamı, HepsiBurada'nın tamamı ve N11'in bir kısım kategorileri için) sitelerde SEO sizin değil, platformun sahiplerinin işi.

4. Ücret ödeyerek ürünümüzü öne çıkarabiliyor muyuz?
Trendyol'un ve N11'in mağaza içi reklam bölümleri var.

5. Özel üretim işlerde Trendyol iadeye zorluyor mu?
Bu konuda bilgim yok maalesef. Özelleştirme hakkında hiç çalışma yapmadım.

6. 100 birim maliyetli ürünü 200 birime satarsam ne kadar kazanırım (vergisi kargosu komisyonu çıkınca)
A: Ürünün maliyeti
B: Ürünün kâr oranı
C: Ürünün komisyonu
D: Ürünün kargo fiyatı
E: KDV

Hesap formülü: (((A+D) x B) x C) x E = SATIŞ FİYATINIZ

Tavsiye: Bu hesaplamada yıllık gelir vergisi yoktur. Sadece KDV hesaptadır. Yılda 1 defa ödenen gelir verginizi de baz almanız gerekir. Aksi taktirde yıllık gelir verginiz, kâr oranınız içerisinden düşmüş olur.

7.Masa, Dresuar, Orta sehpa gibi kategorileri kullanacağım sipariş hızı nasıl sizlerde, günlük sipariş vs.
Bu konu muallak. Materyal, ürün ebatı, ürün rengi, fotoğrafı, kargo süresi, daha önceki yorumları, yeni yorumları... Çok değişkenli. En net cevap şu olur: Hiç belli olmaz
Caner hocam teşekkür ederim resmen reçete çıkarmışsınız, konuyu açarken bu kadar kapsamlı cevap bulabileceğimi düşünmemiştim tekrar çok teşekkür ederim.✋🏼