İstanbul'da A+ özel bir hastanede servis hemşiresi olarak çalışıyorum. İşimi ve mesleğimi layıkıyla yapıyorum fakat zerre keyif aldığım söylenemez. Aslına bakarsanız birçok sebebi var.

- Geceli gündüzlü saçma sapan çalışma saatleri
- 12 saatten ayda 17-18-19-20 günleri bulan nöbetler
- Ansızın liste değişiklikleri
- Taktir edilmeme ve sürekli bir eksik arama çabaları

O kadar arada kalmış bir meslek ki, sanki hastanenin tüm yükü bizim üzerimizde. Doktor order yazmaz, arar biz hatırlatırız. Personel söylediğimiz işi yapmayı unutur, onun yerine biz azar yeriz. Eczane ilacı eksik getirir, doktor bize fırça atar. Hasta söyleneni yapmaz yine olan bize olur. İşini düzgün yaptığında kimse seni taktir etmez, en ufak hatanda tepene çıkarlar. Bu durum tüm işler için belki geçerli olabilir ama bu çalışma düzeni gerçekten insanı yoruyor.

- Sosyal olanaklar yok.
- Geceleri dinlenmek için oda yok, sandalye başında sabaha kadar gözünü kırpmadan oturuyorsun.
- Yeni evliyim, eşimle bile evde denk gelemiyoruz. O işe gidiyor ben eve geliyorum falan...

Mutlu olmak adına tek bir artısı yok. O yüzden farklı bir sektörde iş bulabilmek adına kariyernetten iş başvurularında bulunuyorum ama hiç dönüş alamadım.

Masa başı, ofis ortamı vb. işlerin beni çok daha mutlu edeceğinden eminim. Daha seviyeli ve kaliteli bir ortamda çalışmak beni çok daha ileriye taşıyacaktır. Bana referans olacak, kurumsal bir şirkette çalışan arkadaşlar varsa ve iletişime geçerlerse çok sevinirim.