En son yasak 9 Aralık tarihinde tebliğ edilmişti diye biliyorum. 30 gün süresi o zaman başladı. Dolayısıyla 9 Ocak'ta belli olacak. Eğer sosyal medya devleri temsilcilik için atama yapmazlarsa, 9 Ocak'ta reklam yasağı başlar başlamasına da, çözümü nasıl olur bilinmez.
Örnek veriyorum : Yurt dışından bir ajansa reklamı bastırdın, şu denebilir mi? : "Biz size reklam yasağının başladığını Resmi Gazete üzerinden tebliğ ettik (Tüm Türk Şirketlerine). Siz neden hala reklam veriyorsunuz?" Verilen reklamların vergilerden düşülemeyeceği (en azından sosyal medya tarafında) kesin.
Herkesin arafta kalması ne kadar kötü bir durum. Ben de bu konuyu birkaç arkadaşım için takip ediyorum. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bildiğim tek şey, konu benimle alakalı olsun ya da olmasın ben her zaman Emeğinin ve Ekmeğinin peşinde olanlardan yanayım. Sosyal medya devleri parasını her türlü kazanır. Bir yol bulurlar ama sosyal medyadan reklam vererek müşteri elde eden esnafım kazanamaz. En azından şu anda harcadıkları bütçeyle kazanamazlar. Sosyal medya devlerinin faturası, esnafa ve emekçiye kesilmemeliydi. Başka bir yol bulunabilir miydi? Tartışılır.