3-5 yıl oldu bırakalı. Kendimden biraz bahsedeyim. Çok korkuyordum bırakmayı denerken hep, nasıl tat alırım hayattan? Üzüntümde napardım? Mutlu olunca onu yakamayınca nasıl mutlu olurdum? Hepsi hikayeymiş 3 hafta muhabbetini bilirsiniz, gerçekten öyle. Fiziki olarak bağımlılık net maksimum 1 ay. Ötesi psikolojik. Size ona yüklediğiniz anlamlar. Şunu öncelikle unutmayın, 1 sigara yakarsanız iş bitecek! ÖTESİ YOK. 1 tane yakmayacaksınız. 3 tane içerim, 5 tane yaparım. 1 tane içtim bir şey olmadı falan yok. 20 yıl bırakıp tek sigara içip tekrar başlayanlar var. Sonra bırakmak için ağlayanlar.

Sigara yerine bir şeyler koyun hayatınıza, bir uğraş bulun. Sakız çiğneyin. Ve canınız her istediğinde ne kadar pis koktuğunuzu, dişlerinizin sarardığını, aslında onu severek içmediğinizi hatırlayın. Ve şunu söyleyin kendinize, bir gün doktor size ''Kansersiniz'' derse; ve cebinizde paket varsa hissettiğiniz pişmanlık duygusu ne olur? Evet, içmesenizde kanser olabilirsiniz. Herkes olabilir. Ama tetiklemek, önlem almamak ayrı bir şey.

Sigara yaşam kalitesini öldürüyor. Koku, tat, güç, cinsel performans, yaşama enerjin, uyku düzenin ve daha fazlası! Hepsini mahvediyor. Sigarasız hayat çok güzel, sadece 1 ay çok zorlu. Gerisi hikaye.

Bu arada 6-7 ay sonra bile rüyamda sigara içtiğimi görürdüm, ama korkarak uyanır; ohh rüyaymış başlamamışım derdim ) yani rüyalar, istekler olur. bir abim 16 yıl oldu bırakalı hala canım istiyor derdi keske hiç baslamasaydık, ama en azından basardık! diyebilelim.

çok iyi yoldasınız, umarım paranızı; sağlığınızı, kokunuzu, yaşam kalitenizi mahvetmezsiniz. iyi seneler dilerim. (içince döktürüyorum forumda onu anladım ) selamlar