Genelde özellikle kaliteli sitelerden alınan Footer backlink çok değerli olarak görünüyor, ancak ben footer bağlantılara karşıyım. Çünkü 3-6 aylık olarak alınıyor, bir şekilde alan kişi yenilemeyi unutuyor veya yenilemekten vazgeçiyor, yüzlerce, binlerce alt bağlantının tamamı birden siliniyor bu da sitenin otoritesinin azalmasını sağlıyor. Ani sıralama kayıpları yaşanabiliyor.
Biz genellikle çalışmalarımızda müşterilerimizin sitelerini tanıtıcı makaleler yazarak içeriğine anahtar kelimelerine link çıkışı yaparak çalışma gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaları silmiyoruz. Eğer en iyi şekilde fayda almak istiyorsanız mümkün olduğunca kalıcı bağlantılar elde etmeye çalışın. Kalıcı, faydasını uzun yıllar boyunca görebileceğiniz tanıtım yazısı usulü backlink çalışmalarını tavsiye ederim. Makaleleri tavsiye usulü yazdırırsanız daha iyi olur. Örneğin siteniz teknoloji blog sitesi, bir başka teknoloji blog sitesinden sitenizi tavsiye edici niteliğe sahip bir makale yayınlatabilirsiniz. Bana göre en değerli çalışma bu şekildedir. Tabi karşı tarafın sitesinin kalitesi, içerikleri kopya mı değil mi bu gibi faktörlerin de önemi vardır.
Açıklamanız İçin Teşekkür Ederim Tekrardan.