Tanıtım yazısı adı üstünde içerik üreten bir siteden tanıtım amaçlı içerik talep etmekti. İlk zamanlarda böyle iken zamanla backlink amaçlı yapılmaya başladı. Asıl amacı gerçekten hiti yüksek olan sitelerdeki kullanıcılara görünmek olsa da günümüzde backlink amaçlı kullanılıyor. Tanıtım yazısı alırken o sitenin sizin siteniz ile aynı kategoride olmasına dikkat etmeniz gerekir. Teknoloji siteniz var ise sağlık sitesinden tanıtım yazısı almanız mantıksız olur. Tanıtım yazısı içerisinde linkinizin olması da size çok çok fayda sağlamayacaktır. Tanıtım yazısı aldığınız sitenin sizin kategorinizde bütçenizin yettiği kadar yüksek yerlerde olması gerekir. Sadece tanıtım yazısı ya da backlink aldınız diye de yükselmezsiniz. Her şeyi halledip sıra tanıtım yazısına ve backlink'e gelmiş ise bu dediklerim geçerlidir. Hiti olmayan, sizin linkinizin bulunduğu sayfaya sizin kategoriniz ile alakalı kişileri çekemeyen tanıtım yazıları ve siteleri değerlendirmeyin derim. Tanıtım yazısı el altına düşmüş durumda. 75K WordPress ile alakalı tekil erişim sağladığım bir projeye 250 TL teklif eden sözde WordPress uzmanları türemiş. Varsa ben alayım 75 bin +7 dakika konuda durup yorum yaparak destek veren kullanıcıları 250 TL'ye

Fiyat değerlendirmesi yaparken sitenin alexa değerlerine çok bakmayın. Google üzerinde o projeyi analiz edin. Gerçek kullanıcıları var ise ve o kullanıcılar o siteden memnun ise ilgili siteden tanıtım yazısı ve link alabilirsiniz. Eğer o sitede sizin içerikleriniz ile ilgili bir içerik var ise ve sıralaması iyi ise onun içinden doğrudan link almaya çalışın. Bu basit bir sitede yayınlanan yüzlerce tanıtım yazısından çok daha iyi olacaktır. Bu arada, değersiz sitelerden aldığınız link ileri dönemlerde başınıza iş açabilir. Madem yapacaksınız bu işi, en iyisini yapmaya gayret edin.
Özel mesaj ile yardım talep etmeyin elinizden geldiğince. Hem dolandırılmamış olursunuz. Hem de sorularınızın yanıtlarından başkaları da faydalanmış olur.
İyi forumlar.