Hocam hem aynı durumdayız hemde aynı düşüncedeyiz bende akabinde aöf web programcılığını 1 senede okuyup geçis yapmayı düşünenlerdenim😊. Hocam eğerki kurumsal firmalar ahmet yesevi üniversitesi diplomasını kabul ediyorsa ben o zaman ybsye devam ediyim kendimi geliştiriyim biraz elim kendi alanımda ekmek tutsun bölüm bitirdikten sonra yapayım siz ne diyorsunuz bu konu hakkında? Ybs bitirdiğimde yazılım alanında bi pozisonda iş bulabilirsem eğer gerisi gelir gibi
Peki hocam mühendisliğe yüksek lisans yapmak nasıl bi fikir? Özel sektörüde yüksek lisans bi nebzede olsa sorunları aşmıyor mı? Yada ne gibi artı ve eksileri var?
Hocam mühendisliğe yüksek lisans yapmak mühendis ünvanı kazandırmıyor maalesef, yani bir şey ifade etmiyor lisans diploması olmadıktan sonra. Ne yazık ki ben de bunu geç anladım o sebeple tekrar hem çalışıp hem okuyacağım. Kurumlar herhangi bir bilgisayar mühendislik diplomasını istiyor, ardından senin yeteneklerine bakıyor. Ahmet yesevi üniversitesi belki bir nebze diğerlerine göre geri planda olsa da mühendislik ünvanı kazandırdığı için yeterli olur bence.