sinn25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kurumsal firmalar ahmet yesevi uzaktan eğitim bilgisayar mühendisliği diplomasını kabul etmiyor mu hocam? Hocam siz eğer sadece okuyacaksanız eğer muhtemelen 27 28 yaşlarında tecrübesiZ bir mezun olacaksanız zararı olmaz mı?
Hocam aklım çok karışık ya 1 yıldır tam hazırlanıyorum ders çalışıyorum biri gliyor diyorki herşey sana bağlı ingilizce ve bir dilde uzman olursan eğer herşekilde yolunu bulursun diyor. Tama diyorum bu sefer yazılıma çalışıyorum bu sefer başka biri gelip mühendislik diploman olmadığı sürece bri şeye yaramaz ve bende hiç bu sektörü bilmediğim için kafam aşırı derecede karışıyor
Hocam hemen hemen aynı durumdayız şimdiye kadar defalarca yazılım sektörü için kurumsal firmalara staj başvurusu yaptım ve lisans diplomasının eksikliğini çok hissettim. Çünkü bazı ilanlara sadece mühendislik okuyanlar başvurabiliyor ve bu sana çok şey kaybettiriyor. İstediğin kadar yazılımda uzman ol diploma yoksa bir yere kadar ilerleyebiliyorsun, bilgi seviyen bazen önemsiz kalabiliyor. İşte bu sebeple bende bu sene üniversiteye tekrar hazırlanmaya başladım, bahsettiğiniz üniversiteyi de biliyorum online eğitimle mühendislik okuyabiliyorsunuz dönemlik ücreti 2,500 TL, aynı zamanda ilk 300k sıralama yaptığınız taktirde kolaylıkla yerleşebiliyorsunuz. Benim de planım bu üniversite gibi görünüyor şu anlık, 4 yıl hem çalışıp hem de mühendislik bitirmeyi planlıyorum. Ardından kariyerimi ona göre şekillendireceğim. Eğer sizin aklınızda da böyle soru işaretleri varsa kesinlikle bırakmanızı ve mühendisliğe yerleşmenizi öneririm. Henüz 2. sınıfmışsınız zaten çok geç kalmış sayılmazsınız. Ben mezun olup 2. üniversite olarak okumayı koydum kafama. Aynı zamanda bu sene kazanamazsam diye açıköğretimden web tasarım ve kodlama okuyorum dgs ile geçiş yapabilme imkanı olduğu için. İstedikten sonra her türlü sizde başarırsınız bence.