Doğru diyorsunuz hocam, peki o backlink alan sitelerin spam skorları ne durumdadır?
ne önemi var

spam skora bakmadım, google alıp zor bir kelimede 3. sıraya koyduktan sonra, spam skoru %100 olsa ne olur
Google güncellemenin bittiği söylese de biz dahil bir çok kişi bitmediğini düşünüyor. Öyle ki sonuçlar alakasız ve spam yapan siteler ilk sıralamalarda yer alıyor. Zamanla düzelir mi bilmiyoruz ama en son güncelleme yapılan en kötü güncellemelerden bir tanesiydi.
bitmedi hocam, ben hala çeşitli anahtar kelimelerde (uzun zamandır yeri değişmeyen) iki yönde değişiklikler yaşıyorum, genel sonuçta çok şükür stabil halde sitelerim ama anahtar kelime bazlı bu kadar farklılıklar halen birşeylerin değiştiğini gösteriyor.
ancak tespitiniz çok doğru, mesela bazı teknik kelimelerde, o kadar sektörel site dururken alakasız ve doğru düzgün içeriği olmayan haber sitelerine denk geldim, bu kelimelerin eski sıralamarını da bildiğimden dolayı, bu güncelleme ile teknik sayfalar yerine spam haber sitelerinin gelmesi felaket olmuş
Bu hali ile kalırsa, Google her güncellemede daha iyi yaptıgı "kullanıcıyı aradışı şeye ulaştırma" işlevini ciddi seviyede geriye götürmüş olacak