Sene boyunca 700 liraya satılan küçük baş hayvanları kurban bayramında 1500 liraya çaktıklarında neden şikayetçi olmuyorsunuz da yılbaşında hindi fiyatları artıyor diye şikayet ediyorsunuz?

Derin dondurucusuna stoklamak için kurban kesip sonra din diyanet tweetleri atanlar da var onları ne yapacağız?

İsteyen istediğini kutlar. Sizi rahatsız eden ne? İsteyen 15 temmuzu kutlar, isteyen 30 ağustosu. İsteyen ramazan bayramını kutlar isteyen yılbaşını. İsteyen mevlit kandilini kutlar isteyen sevgililer günü. İsteyen kimseye hesap vermeden bunların hepsini birden kutlar.

İnsanlar neyi ne zaman kutlayacaklarına ve ne kadar para harcayacaklarına dair size hesap mı verecekler?

Bu ülkenin insanının yılbaşı kutladığı için mi açlık çektiğine, düşük maaş aldığına, iş bulamadığına inanıyorsunuz?

Yılbaşı kutlamayanın ekonomiden şikayet etmeye, açlık çekiyoruz demeye hakkı var da yılbaşı kutlayanın aldığı para yetmediği için şikayet etmeye hakkı yok mu? O zaman dar gelirliyiz diye ramazan bayramını da kutlamayalım, malum kıyafet, şeker, ikram, harçlık, yol parası bir sürü masraf oluyor.

Ayrıca siz kutlamadığınız için de bilmiyorsunuz bu ülkede her sene yılbaşı çamı alınmaz. Benim eski eşim de evlendiğimiz sene bir yılbaşı çamı ve süs aldı. Sonra her sene aynı çamı yılbaşında çıkarıp süsledi ışıklandırdı, yılbaşından bir iki hafta sonra topladı kaldırdı. Benim hiç umurumda değildi çünkü ben öyle yılbaşını çamla kutlayan bir aileden gelmedim, öyle yılbaşı çamı falan bilmem.

Bir seneyi evde karantinada geçirdik, bir salın insanları da bir tabak güzel yemek yesinler, bir kadeh güzel içecek içsinler, evin bir köşesini ışıklandırıp süslesinler ve yeni yıla umutla baksınlar.

İnsanlar yılbaşında çam aldıkları, içki içtikleri, kutlama yaptıkları için fakirleşmezler. İnsanlar ülkeyi yönetenlerin, faiz enflasyonun nedenidir diye uydurma fikirlerle zamanında faiz arttırmadıkları ve merkez bankasının 120 milyar dolar rezervini hiç edip üzerine 50 milyar dolar da borçlandırdıkları için fakirleşirler.