Kumar haram da canımızla oynadığımız da kumar da haram değil mi? Sokağa çıkıp virüs kaparsak aslında keyfimiz için canımızla kumar oynamış olmuyor muyuz?
Emniyet kemeri takmadan çok hızlı araba kullandığımızda yine zevkimiz için hayatımızla kumar oynamış olmuyor muyuz?
Kumarın her türlüsü haram ise sadece milli piyango ve kazı kazanda değil geri kalan her şeyde de haramdır denip propagandasının yapılması lazım. Zaten olması gereken de o. Ama böyle tek noktaya odaklanılınca insanı bu soruları sordurtarak dini sorgulattırıyorsunuz.
Kuyruğa gelince, bence bu bir kültür. Yıllardır süregelen halkımızın oluşturduğu bir kültür. Altında çok da şey aramamak lazım. Sıraya girip bilet almak kimisine göre eziyet, kimisine göre zevk, kimisine göre sosyalleşme alanıdır. Hadi o zaman batıl inançları da tartışalım? Tartışmayalım mı? Neden? Neden ağaca ip bağlamak "GÜNAH" olarak lanse edilmiyor? Pekiii telli babalar? Ben Kuranda göremiyorum ağaca ip asmayı. Çok ilginç haram değil galiba kimse videoya çekip arkadaşlar haramdır bu demiyor. Neden? Sebebi basit bu bir batıl inanç. Zararsız bir batıl inanç. Ama bilet alınca paran gidiyor kaybediyorsun diyenler olacaktır. Güzel kardeşim ağaca ip bağlamak için sen kendi vaktini harcamıyor musun? Burada çalışan insanların minimum saatlik ücreti 12,5₺. 2 saat ağaca gidip bağlamak demek 25₺. Bunun için özel günlerde izin alan insanlar var neyden bahsediyorsunuz.
Özetle videoda geçen sohbete yorumlarım böyle. Tabii ki de Allah'a iman edeceğiz, Kuran'ı okuyup anlamaya hayatımızı ona göre uygulamaya çalışacağız. Tabii ki de haramın her türlüsünden uzak duracağız. Vatanımızı seveceğiz. Vatanımız için çalışacağız. Ancak vatanımızda yaşayan insanların ZARARSIZ rutinlerine de saygı göstereceğiz. Gidip bir yere molotof atan insanlardan tabii ki de bahsetmiyorum. Ama bu video çeken arkadaşı "bakın vatansız teröristler şu an xx yeri yağmalıyor" videoları çekerken de görmek isterim eğer dini bütünse. Böyle kuyruğa giren normal insanları dinsizlikle suçlarken değil.