hocam bir doktora gözükün. vitamin eksikliği vs. olabilir. buradan alacağınız bilgiler yararlı olmayacağı gibi zararlı bile olabilir.
internetteki biz rastgele kişilerin önerileri sağlığınızla oynamasın.
Geçmiş olsun sanada valla ben 6-7gündür çekiyorum gargara fayda etmedi 2 gündür aftojel kullanıyorum fayda ediyor gibi sürünce ağrıyı kesiyor
Hocam eczaneye git aftoral spray al. 2 güne bir şey kalmaz.
Hocam yediğiniz birsey dokunuyor olabilirmi ?
Hindistan cevizi yağı kullan. İnşallah iyi gelir sana bir çok kişide işe yaradığını biliyorum 🙏
kara dut surubu iyi geliyor
bu yaralar stres başta olmak üzere başka etkenlerde var.
dut bekmezi gargarası yapın.
vitamin desteği yapın
yediklerinize dikkat edin özellikle asitli yiyeceklerden uzak durun (domates, limon, cola, vb)
KBB'ye görünün. Herpes virüsü olabilir. Bunun sebebi psikolojik de olabilir. Aft olduğuna eminseniz oralmedic diye bir ilaç var onu kullanabilirsiniz. Bir hayli can yakıyor.
2 gün boyunca tuzlu ılık su ile gargara yapmayı deneyebilirsin
Vitamin eksikliğinden oluyor denilsede eğer sigara içiyorsunuz ondan da olan çok kişi var. Bol bol gargaga yapın ve C vitaimi muhakkak alın.
Eşim Kenacort-A Orabase Pomad kullanıyormuş.
geçmiş olsun. aftadur sprey işe yarıyor ama ayda birkaç kez oluyorsa behçet hastalığını da akıla getirebiliyor.
çok sık yaşıyorsanız mutlaka bir doktora görünün..
Kara dut hocam. Ne zaman ağzımda yara çıksa yerim. Çok şükür ertesi güne yaradan eser kalmadı bu zamana kadar.
Düzenli olarak 2 ayda bir bu sorunu yaşıyorum bende genelde meyve vs yemeyip düzensiz ve sağloksız beslenmeden oluyor kara dut şurubu çok iyi geliyor aynen
nikotin eksikliği ve stres olabilir
Tıptaki adı AFT. Genelde bende çıkınca cep sofası ile gargara yapıyorum. Fakat çok acıtıyor. 2-3 kere yapınca geçiyor.
Hocam aftamed kremini öneririm anında geçiriyor
Benim de ağız içinde aft lar oluştuğunda da yıllardır kullandığım bir krem var(KENECORT-A ORABASE). Yaranın üstüne sürünce donduruyor direk orayı ve düzenli kullanımda gerçekten etkili ama yine bir doktora danışmakta fayda var.
Hocam bunu kullanın dua edin yeter
Hocam yaraların ismi aft , Ağız yaraları ortalama 1 hafta içinde geçer . Genel olarak vitamin eksikliği veya stresten olur . karbonat gargarası iyi gelir ama bana kalırsa bişey yapma sadece su iç .
Abim ağız ve diş sağlında hekim ondan ötürü bilirim biraz başıma da çok geldi zaten .d
Geçmiş olsun.
C vit desteği alın ilaç olarak maximus sprey kullanabilirsiniz direkt doktora gitmek istemezseniz ama cilt bütünlüğü oldukça fazla bozulmuş ise sistemik bir enfeksiyonu önlemek için mutlaka bir doktora görünün.
Tüm herkesin değerli tavsiyesi için teşekkür ederim ☺️ Tavsiyelerinizi bir deniyeceğim hiçbirinizin bunu yaşamaması dileğiyle iyi forumlar dilerim ☺️