Vindicta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Termostat çok etkiliyor. Bende 40-43 aralığında yaktım evi, tüm peteklerde açık değildi. 640 tl doğalgaz faturası gelmiş :/ şuan 40'a aldım ve iki peteği açık bıraktım sadece. Birkaç gün içerisinde tersmotat alıp bağlayacağım. Evinde termostat bulunmayanlar ne yapıp etsinler termostat alsınlar. Yoksa kombi sürekli ateşleme yapacağı için fatura kabarık gelecektir.
TrgySylr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bir adet termostat baglat kombiye. mümkünse o termostat evin en soğuk yerinde olsun. evin tum peteklerini aç ama sonuna madar değil. tüm petekleri kapat hepsini 1 tam tur donder ve oturduğunuz odayı 23 derece civarı olacak şekikde termostatı ayarla.

kapat aç yapatak ekonomi sağlanmaz. ekonomi sağlamak için sürekli aynı sıcaklıkta tutmak lazım ısıyı.

bizim oda termostatı 21e ayarlı. evin en soğuk yeri olan salonda bulunmakta. oturduğumuz odayı 23 24 yapıyor bu şekilde. termostat 21e ayarlı iken 21e geldi mi kombi sonuyor 20.5 oldu mu yanıyor.

bende ankaradayım bu şekilde evin her yeri hem sıcak oluyor hemde ucret uygun oluyor. dediğim gibi bir sistemle günlük 6.5 m3 yakıyor. bu şekilde daha iyi ısınırsın hemde soylediğin ücretten daha az odersin. bu arada ev incekte ankaranın en soğuk yerlerinden biridir...
WokeStray adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faturalandırmadan ziyade kullanım süresi ve karşılığında almış olduğunuz enerji önemli olan kriter

Örnek veriyorum
Kombiniz 40 derecede oda termostatınız 21 derecede ayarlı kombinin ısıttığı 40 derecelik suyun hattı dolaşıp yeniden kombiye ulaşması belirli bir kayıpla gerçekleşiyor harici olarak 40 derecede dolaşımda olan suyun evi 21 dereceye getirmeside saat olarak 3-4 saat sürekli yanması demektir. Kombiler için tabi bunda evinizin m2 termostatın konumu vs gibi şeylerinde önemi oldukça fazla fakat 50-55 derece arasıdır .
Ben evde 54 derecede kombi sıcaklığı ayarında kullanım sağlıyorum oda termostatım yerden 1.5 metre yükseklikte ve petekten en uzak köşede konumlandırılmış biçimde buna ek olarak kombiye start verdiğimde ortalama 1 -2 saat çalışıyor ve otomatik olarak sürdürüyor dileyen arkadaşa grafik şeklinde kullanımıda fotoğraflı atabilirim .
Ödediğim fatura 138 TL


hocam termostat dediğiniz vanaya takılanlardan mı yoksa duvara asılanlardan mı tam anlamadım o olayı herhangi bir bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim