Sonucu merakla bekliyoruz
Herkesin tahmin ettiği ve yorumladığı üzere, akıllıca planlanmış güzel bir d0landırıcılık hikayesiymiş gibi görünüyor.
Çünkü sonradan da kendini polis/komser olarak tanıtıp, (arka planda inandırıcı olabilmek adına telsiz sesleri.) arayan ve çağıran, olmadı "ben ibraz etmiş oldum" diyen, sonra başka kadın arayıp, vicdan sorgulayan, bari bir kısmını gönderseydiniz diyen (ne verirsen kârdır mantığı) vs vs.
Verdiğimiz cevap her seferinde aynı ve netti : "Gidip karakola şikayetçi olun, şirket avukatımız ilgilenecektir. Eğer olay gerçek ise ve kamera görüntüleri de izlenir ise, hukuksal süreç devam eder." Her ne kadar "ama karakola gidersek süreç çok uzar diye cevap almış olsam da, (yani boşver karakolu, gönder parayı işte helalleşelim ve sizi şikayet etmeyeyim mantığı), bu benim problemim değil diyip, artık beni aramamalarını ve şikayetçi olup konuyu mahkemeye taşımalarını talep ettik.
İşin özeti : Güzelce düşünülmüş bir d0landırıcılık taktiği. Başkalarını da aynı şekilde kandırmaya devam ediyorlar. Hedefleri şirket araçları. Özellikle Ankaraya şehir dışından gelen arabalar. Hatta bir keresinde kendileri ile görüştüğümüzde, arka planda call center gibi sesler geliyordu. Yani küçümsenecek bir ekip/kadro değil. Teşkilat halinde çalışıyorlar. Bu şekilde avına bir çok firmayı düşürmeye çalışıyorlardır, artık kim ne yer ise.
Bu mesajlar/kategori umarım index alıyordur ve benzeri vakayı yaşayan birisi olur ise bu konuları okur. (Ben çok aradım ama internette benzeri bir vakaya denk gelemedim.)