Arkadaşlar yeni bir şey keşfettim. Yurtdışında bir ülkede banka hesabı açabiliyorsunuz. O ülkenin vatandaşı vs. olmanıza gerek yok. Sadece pasaportunuzun olması gerekli. Yakında konuyu güncellerim

Beklemede kalın.
Bu senelerdir bilinen birşey zaten, belirli prosedürleri karşıladığında bazı ülkelerde açabiliyorsun. İsviçrede 2 yıldır banka hesabım var, gel gelelim sadece banka hesabım var, bana çok büyük bir + sağlamıyor, transfer vb işlemler için kullanıyorum ülkeye çekerken yine aynı ücretleri ödüyorum. Transferwise ile zaten yurtdışı hesabı açabiliyorsun aynı hesaba geliyor. İsviçrede banka hesabım var diyebilirsin sadece insanlara sana bi büyük artısı yok.
Şunuda ekleyeyim problem yaşadığın zaman iletişime geçmen çok problem, 2200euro para için 4 ay yazıştık. Sorun yaşarsanız banka hesabı açmak kolay sorunu çözmek çok zor. Bilginiz olsun tecrübe olarak yazıyorum size güvenipte yatırımınızı aktarmadan önce yada ticaret yaparken çok iyi araştırın. Türk vatandaşısınız zaten 1-0 yeniksiniz bilginiz olsun.