bdemiraki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enflasyonu önce %10 altına sonra %5 altına indirin ama asgari ücret 2 yıl sabit kalsın...
Arkadaş çok güzel bir öneride bulunmuş.
Bilmem farkındamısınız ama verilen zam %20 oranında ama bu zam gelmeden bazı ürünlerde 1 hafta önce fiyat etiketleri %50 oranında arttırıldı.
Yani kaşık ile gelen şey kepçe ile çıkacak. İnsanlar zam zam zam istiyoruz diyorlar ama anlamıyorlarki aldıkları ürünlerde yerinde kalmıyor buna oranla zamlanıyor.

Basit bir örnek verecek olursak
A Şirketi 3 tane personeli var kirası sigortası vs derken ay sonu dükkan sahibine 5.000 TL kalıyor. Çalışanlarının ücretlerinde zam olduğunda ne oluyor en az %20 gibi bir kaybı söz konusu yani ay sonu kendisi 1000 TL eskiye göre ekside
bu durumda adam boş dururmu tabiki ürünlerini zamlayacak. Birde tabi şu durumda var bu dükkanın sahibide sattığı ürünleri için para harcamıyormu tabiki harcıyor bunlarda otomatik zamlanıyor dengeler karışıyor anlayacağınız. Bu hesap en basit en ufak esnaftan pay biçtim büyük yerlerin giderlerini siz düşünün ...

Ben asgari ücretin bu şekilde arttırılmasını doğru bulmuyorum asgari ücretin artması demek İşverene yükün artması demek buda eşittir zam oluyor . Ne farketti şimdi olan sadece rakamlara oluyor...