Suan bildigim kadariyla turist vizesi verilmiyor. + olarak turist vizesi ile calisamazsin. Illegal bu, ha ben calistim mi cok calistim. Ama yakalanirsan deport edilirsin. Ve maksimum 6 ay kalabilirsin (belirli sartlarda uzatilabiliyor konsolosluk araciligiyla sanirim) Vize sartlari icin google’de zibilyon tane kaynak var en iyi detayli bilgiyi oradan edinirsin. Ama on bilgi olarak sunu vereyim; interview’e gittigin zaman karsindaki memurun senin gidip geri gelecegine ikna olmasi lazim. uniye gitmiyorsan veya mezun olduysan, askerligini yapmadiysan, turkiye’de sana ait tapu vs yoksa durum daha bi zorlasiyor. Hala alamazsin demiyorum, kimlerin ne sartlar ile aldigina tanik oldum.. oradaki memurun insiyatifi bu. son olarak bunu bizzat tecrube etmis ve sayisiz ornegine tanik olmus biri olarak soyluyorum; arkadaslarinizin bu tarz vaadlerine inanarak yola cikmayin, cikiyorsaniz bile bi B planiniz olsun.

kimisi boyle diyor, gidiyorsun yanina degisiyor.. senin kafandaki ile onun soyledigi sey eslesmiyor
kimisi seni dimdizlak ortada birakiyor..
kimisinin gozu haftalik kazandigin 200-300 dolarda oluyor

tabi sizin arkadasinizi bilemem, belki cidden iyi niyetlidir.. ama mutlaka b planiniz olsun.