Herkes aşılanacak. İstese de istemese de.
İsteyen hastaneye gidip kolay yoldan aşılanacak, istemeyenler bir yerden bu virüsü kapıp zor yoldan aşılanacak.
Zor yoldan aşılananların bazıları ölecek, bazılarının beyinleri zarar görecek, bazılarının akciğerleri...
Aşı olmamızın nedeni kolay yoldan bağışıklık kazanmak, elbette aşı birilerine zarar verebilir.
Ama herkesin virüsü kaptığında ortaya çıkacak ölüm ve zararla kıyaslanmayacak kadar düşük bir zarardır bu.
Her sene antibiyotik alerjisinden ölen insanlar da var, ama enfeksiyon olan herkese antibiyotik yazılır çünkü tedavi edilmeyen enfeksiyon antibiyotik alerjisinden daha tehlikelidir.
Beyler hepiniz hayattaysanız aşılar sayesinde hayattasınız.
Aşılanamayan bölgelerde ne kadar çok çocuk ölüyor farkında bile değilsiniz.
Aşılar yaygın değilken Türkiye'de ne kadar çok çocuk ölüyordu farkında bile değilsiniz.
Nineleriniz Z kuşağı için değil ama bizim gibi 30-40 üzerindekilerin ninelerinin doğum sayısı çocuk sayısından fazladır genelde çünkü doğan çocukların içinde ölenler olur.
Bugünse bebekliklerinde çocukluklarında aşılandıkları için hayatlarında ciddi bir salgın görmemiş nesil ipe sapa gelmez komplo teorileri ile aşı karşıtlığı yapıyor.
Son 40-50 senedir ilk defa aşısı olmayan global bir salgınla karşılaştık tüm dünya havlu attı.
Hala birileri çıkıp aşılar ile ilgili komplo teorileri üretiyor.
Seni kısıtlaştırmak isteseler bunu corona aşısı ile mi yaparlar?
Zaten çocukların tümüne vurulan 10 dan fazla aşı var.
Eğer birilerini temizleyecek olsalar aşıya gücü yetmeyen fakir halkları temizlerler, 2 doz aşıya 50 dolar verecek adamları değil.
Ben aşı olmam diyen adam ben bu virüsü kaparım gider birilerine bulaştırırım diyen adamdır ve bu hainliktir.
Ben bu aşıyı vurdurmam diyen adamlardan yoğun bakıma girenlerin hastane paraları çatır çatır alınmalıdır.
Ben bu aşıyı vurudurmam diyen adamların sağlık sigorta primleri yükseltilmelidir.
Ben bu aşıyı vurdurmam diyen adamların kamu hizmetlerine erişimleri, seyahatleri sınırlandırılmalıdır.
Bugüne kadar çocuklarına aşı vurdurtmayan, aşı karşıtlığı yapan komplo teorisi sevicilerin tek şansı diğer çocukların aşılanmasıydı.
Çocukların çoğu aşılandığı için salgınlar olmuyor aşı vurdurmayan tipler de bunun rahatlığını yaşıyordu.
Aşılanan çocuklardan bazıları otizme yakalanıyor diyenler çocuklar hiç aşılanmadığında bu rakamın bin kat fazlasının öleceğini görmezden geliyor.
Bu gelinen durumda aşı karşıtlığı yapan adamlar devlet desteklerinden yararlandırılmamalıdır.
Ekonomi pandemi yüzünden durmuş durumda. Hem aşı olmayıp hem kredi kullanan, kısa çalışma ödeneeğinden faydalananların yardımları kesilmeli.
Bu salgını durdurmanın tek yolu aşılanma.
Eğer salgını durduracak tek yolu istemiyorsanız bedelini ödemelisiniz.
Aşı karşıtlığı yapanların ya sağlık primleri yükseltilmeli ya da corona yüzünden gerçekleşen tedavileri çatır çatır alınmalı.
Ayrıca aşılanmayanların tüm sosyal alanlara hatta iş yerlerine girişleri kısıtlanmalı ve izole edilmeliler.
Birden fazla kişinin çalıştığı iş yerlerinde aşılanmayan personeli işten çıkarmak bile haklı bir işten çıkarma gerekçesi olacaktır.
Sizi bu tür konularda hep görüyorum, hep güzelce açıklamalar yapıyorsunuz. Artık görmezsem şaşırıyorum

bu arada aşı öldürmese yediklerimiz öldürecek. Boğazımızdan ne geçiyor farkında bile değiliz. Öldürmek isteseler bizi çoktan öldürürlerdi. Öldürmezler çünkü biz birer süt veren inekleriz. Aşı tartışması bence boş ama tabikide olmak istemeyen olamayabilir. Herkesin hür iradesi.