Merhaba hocalarım
Admobda kısıtlama olan arkadaşlar varmış onlar için bilgilendirme yazısı yazacağım kendi tecrübelerimle.
Kısıtlama furyası biliyorsunuz ki Haziran ayında başladı çoğu kişiye kısıtlama gelmişti geçersiz trafikden Dolayı bunun başlıca sebebi yanlış reklam yerleşimi veya kullanıcıyı boğan çok sık çıkan reklamlardır.
Benim şahsen 1 TR admobum kapatıldı.
Daha sonra yenisini açtım Tr Admob 1 hafta sonra tekrar kısıtlama geldi.
Araştırmalarım sonucunda Buna sebep olan Banner reklamın yanlış yerleştirilmesiydi.(aşağıda önerilen ve önerilmeyen reklam yerleşimlerin yazacağım.)
Banner reklam birimini sildim geçiş reklamını 2 dakikada 1 gösterim olarak ayarladım ve 10 gün sonra tekrar düzeldi.
Şans mı yoksa gerçekten banner reklammı sebep oluyor diye tekrar banner koydum uygulamaya ve tekrar kısıtlama geldi. Anladım ki banner reklam sebep oluyormuş buna.
Ama banner olmamasına rağmen bir süre sonra trafik den kaynaklı tekrar bir kısıtlama geldi.
Bende sıfırdan Vps den İngiltere admobu açtım hiçbir şekilde banmer reklam koymadım ve reklam birimi olarak dahi oluşturmadım sadece geçiş ve ödüllü reklam yerleştirdim. 2 aydır herhangi bir sorun yok şükür.
Şimdi gelelim Önerilen ve önerilmeyen reklam yerleşimlerine.

Not: Kesinlikle Şahsi ip nizden giriş yapmayın vps de açık kalsın çünkü kendi ip nizden girerseniz multi hesaptan ban yersiniz.

Bir Söylentiye göre Banner reklamını Google'nin kendisi bile önermiyor

ÖNERİLEN BANNER REKLAM YERLEŞİMİ

Uygulamanın üst kısmında

UYGULAMANIN ALT KISMINDA
Uygulama içeriğinden kenarlık la ayırın.

ÖNERİLMEYEN BANNER REKLAM YERLEŞİMİ

Bu banner reklam yerleşimi, çok fazla sayıda yanlışlıkla yapılan tıklama gerçekleştiği takdirde uygulamanızı ve hesabınızı risk altında bırakabilir. Bu nedenle, bu tür bir uygulama önerilmez.

Aşağıdaki örnekte etkileşimli uygulama içeriği ve alt kısımdaki özel uygulama gezinme/menü düğmeleri olmak üzere iki farklı uygulama içeriği alanı arasına yerleştirilmiş bir banner reklam gösterilmektedir.
Bu banner reklam yerleşimi, çok fazla sayıda yanlışlıkla yapılan tıklama gerçekleştiği takdirde uygulamanızı ve hesabınızı risk altında bırakabilir. Bu nedenle, bu tür bir uygulama önerilmez.

Uygulama içeriğiyle örtüşen reklam (politikaya aykırı)
Banner reklamlar, uygulama içeriğinin üzerine gelmemelidir.

ÖNERİLMEYEN GEÇİŞ REKLAMLARI

Uygulama açıldığı zaman direkt gelen geçiş reklamı

UYGULAMADAN ÇIKILDIĞINDA

Tekrarlanan veya yinelenen geçiş reklamları
Kullanıcıyı bunaltır ve uygulamayı silebilirler hiç önermem.

Reklamlar, uygulamanın temel içeriğinde ve işlevlerinde gezinmeyi veya bunlarla etkileşimde bulunmayı engelleyecek şekilde yerleştirilmemelidir.

Beklenmedik şekilde gösterilen geçiş reklamları

ÖNERİLEN GEÇİŞ REKLAMİ YERLEŞİMİ

Sayfa içeriği, seviye veya aşama aralarında

KISACA REKLAM YERLEŞİMLERİNİZİ ÇOK DİKKATLİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR