Liveria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle allah bağışlasın hocam.

Benim bildiğim kadarı ile bu işlemler çocuk esirgeme kurumu üzerinden de ilerletilebiliyor ama isterseniz T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI sitesinden bir bakın burada tüm sorulara cevaplar eklenmiş durumda. Benim duyduğum bazı şartların olduğu ve belli aralıklarla sıkı denetimlerin yapıldığı bir süreç söz konusu. Her şey gönlünüzce olsun.
Çok teşekkürler inceleyeceğim.
AHmetdmrl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Allah bağışlasın hocam Allah analı babalı büyütsün yakın tanıdığım birisi vardı aynı sizin gibi kızları var. Bunun için yeterli olup olmadığınıza bakılıyor gelir durumu , aileye ayrılan vakit vb.
Eviniz sizinse rahatlıkla evlat edinebilirsiniz.
Allah utandırmasın.
Burada ki tek sıkıntı evin kira olması Allah nasip ederse 2021 içerisinde onu da tamamlayacağız
elfiza adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce koruyucu aile olmuş birisiyle tanışmıştım. Malumunuz aldığınız çocuk sürekli sizde kalmıyor. Zorda olan ailenin çocuğunu alıyorsunuz, aile kendini toparlayınca çocuğu tekrar geri veriyorsunuz. Kadın bana dedi ki: çok güzel bir duygu ama tam çocuğa alışıyorsun, ailesi gelip istediği zaman insanın çok zoruna gidiyor..
Bu çok kötü bir duygu ama sineye çekebiliriz. Yeter ki bir insan büyüdüğünde sevgi denen şey nedir diye sorgulamasın. Ben çok sorguladım bazen neyin gerçek sevgi olduğunu anlayamadım bile!
Kaan1623 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam çok güzel düşününmüşsünüz keşke herkes sizin gibi olsa ama 4.5 yaşındaki kızınızın psikoljisini etkileyebileceğini düşünüyorum. Düşünün birden bire eve bir kardeş geliyor ve anne baba onada ilgi gösteriyor. Bunuda lütfen dikkat alın çünkü psikolojik sorunlar hep çocukluktan ailevi nedenlerden geliyor. Ama onun haricinde gerçekten bu düşüncenizle 10 numara insansınız.
Hocam benim kızım biraz farklı Hayvan ve insanları özellikle arkadaşlıkları çok seviyor pek kıskançlık durumu da yok. Ufak tefek sürtüşmeler muhakkak olur öz kardeşler de bile oluyor. Kendisi her gün soruyor kardeş ne zaman alacaksınız diye. Kendisi pazardan alındığını düşünüyor sanırım