Herkese iyi akşamlar, blog yönetimi, genel seo gibi tabirleri yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Şöyle ki uzun zamandır kafamda dolanan bir konuyu sizlere danışmak istedim. Bir örnek üzerinden anlatmak istiyorum.
Örneğin ben bilgisayar mühendisliği üzerine bir site yapmak istiyorum. Dolayısıyla anahtar kelimem bilgisayar mühendisliği diye düşünüyorum.
Sorum şudur genel olarak blog konularında ve backlink satış konularında işi bilen arkadaşlarımızın ilk cümlesi anahtar kelimen nedir oluyor. Buraya kadar doğruysam yani, örnek olarak verdiğim "bilgisayar mühendisliği" anahtar kelime seçimim doğruysa (aranma hacmi, zorluğu vb. Konulara girmiyorum sorduğum sorudan görüleceği üzere daha oralara yolum çok )
Benim anahtar kelimemde iç seo çalışmalarım, içeriklerim sürekli "bilgisayar mühendisliği" üzerine mi olmalı?
Örnek vermek gerekirse ilk içeriğim;
Bilgisayar mühendisliği nedir
Bilgisayar mühendisliği is imkanları, şeklinde mi devam etmeli? Yani anahtar kelimeye oynamak tabiri bumu oluyor?
Backlink alırken içinde anahtar kelimen geçen kelimeler üzerinden al linki gibi bir tabir var genel olarak okuduklarıma göre.
Eğer buraya kadar genel mantığımı doğru buluyorsanız ikinci sorum da şu,
Benim anahtar kelimem "bilgisayar mühendisliği" idi
Bilgisayar mühendisi ne iş yapar da benim anahtar kelimeme fayda sağlar mı?
**konu mobilden açılmıştır, yazım yanlışları için şimdiden kusura bakmayın.