(direkt kopyala yapıştır yaptım imla hatalarına aldırmayın

)
Kayserilinin biri İtalyada Fiat otomobil fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlamış...
O zaman ki Sovyet lideri Krusçev, resmi bir ziyaret için İtalyaya gelmiş. Programda Fiat tesisleri de var. Fabrikayı dolaşırken Kayseriliye rastlamış.
Herkesin gözü önünde
*-*_Vay Kayserili kardeşim_ diye sarılıp kucaklaşmış. Orada ayaküstü sohbet etmişler.Tüm protokol bu dostluktan şaşkın
Konuk gittikten sonra patron Agnelli, Kayseriliyi çağırıp, Krusçevi nereden tanıdığını sormuş.
Hemşehrimiz
*-*_Hiiiç_ demiş. *-*_Ben eskiden komünisttim. 1 Mayıs kutlamaları için parti beni Moskovaya göndermişti. Orada tanışmıştım._Olay unutulmuş.
3-5 ay sonra bu kez ABD Başkanı Nixon gelmiş İtalyaya.Yine aynı program ve fabrika ziyareti
Tezgahların arasında *-*_Vay Kayserili kardeşim
_ *-*_Vaaay Nixon
_ muhabbeti.
İyice meraklanan patron ziyaretten sonra Kayseriliyi yine çağırtmış. Soru da, cevap da aynı.
*-*_Bir ara Amerikaya gitmiştim. NewYorkta başım polisle belaya girdi. Bu Nixon o zaman çiçeği burnunda bir avukattı. Beni o savunmuştu.
_Olay bu kadarla kalsa iyi.2 ay sonra Fransa Başkanı De Gaulle ziyaretinde de aynı manzara yaşanınca patron Agnelli derin bunalımlara girmiş.

Kendisini tanıyan yok. Yanında çalışan Kayserilinin uluslararası çevresi var.
Patron Agnelli,*-*_De Gaulleü nereden tanıyorsun?
_Kayserili,*-*_Nazilere karşı Pariste yeraltı savaşı yapıyorduk. Onun özel kuryesiydim.
_Patron Agnelli,*-*_Sen herkesi tanır mısın?
_Kayserili,*-*_Evet, hemen hemen...
_ Patron iyice hırslanmış;

*-*_Neredeyse Papa da arkadaşım diyeceksin.
_Kayserili gülmüş...

*-*_Tabi. Yakın arkadaşımdır.
_Çıldırma noktasına gelen Agnelli haykırmış:

*-*_İspatla. İspatlayamazsan seni kovarım...
_Kayserili,*-*
_Tamam, bu pazar ayininde Vatikan meydanında olun. Papa balkondan halkı takdis ederken bende yanında olacağım.
_Patron pazarı iple çekmiş.Vatikanda Papayı bekleyen kalabalığın arasına karışıp beklemeye başlamış. Bir süre sonra Papa balkona çıkmış. Yanında yine Kayserili...

Kalabalığa bakıp, patronunu bulmaya çalışıyor. O sırada bir kargaşa olmuş. Biri bayılmış. Kayserili bayılanın kendi patronu olduğunu görünce Papaya;
*-*_Bana müsâade_ deyip meydana koşmuş.Kayserili bakmış Agnelli yerde yatıyor. Bir iki kişi de ayıltmaya çalışıyor.
Kayserili çevresindekilere,
*-*_Bu benim patronumdur, noldu?_ diye sorunca birisi cevap vermiş:
*-*_Siz Papa ile balkona çıktığınızda bunun önünde iki Japon turist vardı. Japonlardan biri senin patronuna döndü.
*-*_*Şu sağdaki bizim Kayserili ama yanındaki kim?* diye sorunca seninki düşüp bayıldı.