umutmrtcn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba smm panel işletiyorum ayda 100 -150 tl kazanıyorum vergi dairesi sıkıntı çıkarırmı
şirket açmak uygun gelmedi muhasebe ücreti stobaj vb ücretler benim kazancımın 2 3 katı ne yapsam doğrudur?
ademakcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son zamanda bu vergi muhabbeti herkesin canını sıktı iyice.
OnurBay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne olucağı hiç belli olmuyor hocam :/
Ozi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çıkartır. Banka hesabınıza bu gelirler yatıyor ise papara vb yerlerden denetime takılırsınız.
resulzade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dokunmayacakları var ise de bu konudan sonra dokunacaklardır Keşke açmasaymışsınız, art niyetli çok, aynı zamanda forumları yakından izliyorlar.
resulzade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tecrübeniz mevcut mu bu konuda? Sıkıntı çıkmasın sonra
mertzafer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ayda binlerce tl alanlar varken denetime takılmanız bir şikayet vs. Olmadıkça çok zor ama yarın bir gün takılınca geçen süreyi de hesaba katarak ceza yansıyor yani ben bu vergi olaylarını gördükten sonra aklıma en mantıklı yazılım öğrenip yanı sıra blog siteleri yürütmek geldi bir yandan yazılım öğrenmeye başladım bir yandan blog site yarın bir gün hem site iş yaparsa güzel getiri sağlar hem öğrendiğim yazılım ile kazanç sağlayabileceğim için şirketi de rahat açarım hesabı yaparak çok can sıkıcı bir olay tr de bu vergiye düzenleme gelmesi gerekiyor. Bugün 100,150 kazanıyorsunuz veremiyecek durumda olduğunuz için vermiyorsunuz bu işe devam edip zamanla bu parayı 1,2k ya çıkarınca zaten verginizi verirsiniz ama o zamanda size gel bakim sen bundan önce 50 kuruş almışsın al sana taaak ceza diyorlar )
VillaDunyam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilen, bilmeyen herkesin bu tarz konularda yorum yapmasını doğru bulmuyorum. Zira karşımızda heyecanlı, belki ileride alacağı geri bildirimlere istinaden kendisini geliştirmeye kapatacak bir genç olabilir.

Sorunuza gelecek olursak; aylık 100-200 TL için emin olun kimse sizin kapınızı çalmaz. Bugün bir şahıs işletmesi kursanız, sadece mali müşavirinize aylık ödeyeceğiniz rakam en az 400-500 TL ortalama olacaktır. Diğer gider kalemlerini saymıyorum dahi.

İşinizi mümkün mertebe büyütmeye bakın, bir marka inşa etmeye gayret edin. Aylık 2-3.000 TL baremine ulaşırsanız (düzenli bir gelir akışı) sağlarsanız şahıs işletmesi açma konusunda ufaktan adım atmayı araştırabilirsiniz.
Webyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tek mali müşaviriyle bitmiyor aylık en az 2.500TL şirket gideri var sadece 1K bağkura gidiyor vergileri saymıuorum bile, damga vergisi vs.
Webyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E bu adam 150tl lik aylık kazancıyla 2K yı ödeyemiyecek. bu arada keşke 2.500TL olsa siz şirket kurmayı 10tl ile mi sanıyorsunuz?
melihrich adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel anlatmışsınız. Özellikle şu cümle beni anlatıyor '' Zira karşımızda heyecanlı, belki ileride alacağı geri bildirimlere istinaden kendisini geliştirmeye kapatacak bir genç olabilir. '' En önemlisi işi büyütmek ve marka olmak.
umutmrtcn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani sonuç olarak bu iş uygun değil size.Kazancınız Vergi Muhasebe Ücretinin yanından bile geçmiyor . Hostingi iptal edeyim siteyi kapatayım . işi bırakayım yoluma devam edeyim
malesef bunu çıkardım sonuca vararak neyse kalın sağlıcakla söyleyecek laf yok ..
VillaDunyam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle sakin ol, insanların sana yardımcı olmaya çalıştığına odaklan ve kötü düşünme. Sana söylemeye çalışılan; bir iş akışına girmişsin, devam ettir, kazancını arttır, marka yaratmaya çalış. Fakat şimdi şirketleşme sürecine girmen maddi anlamda sana uygun olmayabilir. Acele etmeden, bir gelir elde etmeyi başardığın işine sahip çık - büyümeye odaklan. Akabinde kurumsallaşma aşamasına geç deniyor çoğunlukla.

(Tüm söylenenler genel fikir beyanıdır, kesin bir yönlendirme değildir. En nihayetinde yasaları incelemek, işin uzmanlarından destek almak daha doğru olacaktır.)
Özellikle az kazananlar için bir vergi mevzuatı düzenlemesi yapılması ihtiyaçtır. Açtığımız konuda ve kampanyada bunu anlattık ama birlik olmak gerekir. 200, 500, 600 neyse bu aza paraları kazanlara vergiden istisna olmasa bile vergi ödemede kolaylık olması gerekir.

İmza kampyamızda bu sektör için işyeri açmaksızın yaptığı yazılım, uygulama, web sitesi, YouTube, sosyal medya gibi platformlardan kazanç elde edenlerin belli bir orana kadar mükellef olmadan vergiyi ödemede kolaylık sağlanması istenmektedir.

Ayrıntılar ve destek için konumuza bakınız: https://www.r10.net/bilisim-hukuku/2...stek-olun.html