@osahin; devlet 1 araba alırsan 3 araba bana al, 1 telefon alıyorsan 1 tane de bana, 1 laptop alıyorsan 1 tane de bana, 1 şişe bira alıyorsan 2 şişe de bana diyor günlük hayatta, yetmiyor para kazanıyorsan gelir vergisi + kdv + bağkur + diğer ıvır zıvır olarak kazandığının neredeyse %50'sini bana ver diyor. e böyle olunca herkes arsam, evim, arabam, dövizim, bitcoinim ne kadar artar diyerek ranta dönüyor. Kimse iş yapmak istemiyor!

Başlık sahibinin yazdığı gibi - yaşamak için değil - devlete vergi vermek için yaşıyor gibi hissediyorsun kendini. Bütün düzgün SEO eklentileri, web site cache uygulamaları, reklam eklentileri, temalar, uygulamalar, vpn vs. dolar bazında parayla senelik güncelleme hakkı satın alınıyor (profesyonel - işe cidden yarayan uygulamalardan bahsediyorum). server desen yine dolarla. Ben bu yeni çıkan uygulamaları satın almalıyım, daha hızlı ve etkin teknoloji kullanan bir server'a geçmeliyim ki sitemi hızlandırayım, Google önergelerini kullanayım, gelişeyim... Fakat bu kadar vergi verince - değil bunlara satın almaya - 4 senelik laptop'unu yenilemeye paran kalmıyor...