Merhaba değerli forum üyeleri;

Pm üzerinden genç girişimci ile ilgili çok fazla soru geliyor. Daha önce açtığım konularda bu teşvikin kapsamını sizlerle paylaşmıştım.

Biliyorsunuz bu teşvik, 18-29 yaş arası gençlere şirket kurarken bağkur ve gelir vergisi muafiyeti sağlıyor. Bunda hepimiz mutabıkız.

Ancak bir arkadaşımız özelden bana 29 yaş 11 ay olduğunu söyledi ve teşvikten faydalanıp faydalanmadığı konusunda diye bir soru yöneltti. Ben kendisine özelden cevap verdim ancak burdan teşvikin hangi yaş aralığını kapsadığını açıklamamın birçok arkadaşımıza faydalı bilgiler sağlayacağını düşündüm.

Eğer siz işe başlama tarihinde 18 yaşına ay ve yıl olarak ayak bastıysanız bu teşvikten yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Ve eğer siz yine işe başlama tarihinde 29 yaşını ay ve yıl olarak bitirmediyseniz yani 30 yaşına girmediyseniz bu teşvikten yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Dolayısıyla siz işe başlama tarihinde 29 yaşındaysanız ve 1 ay sonra 30 olacaksanız dahi bu teşvikten faydalanabilirsiniz. Eğer ki 29 yaşında iseniz ve şirket kurmayı düşünüyorsanız 30 yaşına girmeden aksiyon almanızı faydalı buluyorum. Çünkü siz eğer ki teşvikten faydalanırsanız 29-30 yaş arasında 1 yıl bağkur ve 29-30-31 yaşınızda 3 yıl gelir vergisi teşvikinden faydalanmış olucaksınız.

Daha fazla bilgi almak isterseniz pm üzerinden bana ulaşabilirsiniz. Teşekkür ediyorum ve iyi akşamlar diliyorum. Sürçü lisan ettiysem şimdiden affola.