MB politika faizlerini arttırdığından yatırımcı parasını faize değerlendiriyor, dikkat edin televizyonlar %16 faiz reklamları ile doldu
Faizlerin artması orantısal olarak kredileri etkiledi, tüketici kredilerinde faizler arttırıldı ortalama taşıt kredileri %1.5 yükseldi, bu kredi artışı bence satışları frenletecektir. 2. el ve sıfır araçlarda fiyatlar aşağı yönlü hareket ediyor. Malum sarı sitede alakasız fiyatlı araçları favorilere ekleyip takip edin fiyatların haftada 1-2 kez nasıl düşürüldüğünü.
** Asgari ücret zammı direkt olarak araç fiyatlarını etkilemez, pandemi den dolayı zorda olanlar kredilerin arttığı bu dönemde satışları arttırmak için indirime gitme eğiliminde olabilirler.
*Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.
Araba piyasaının düşüsü imkansıza yakın. Bakn arkadaşlar temiz araba bulup alın binmelik alıyorsanız zaten zarar etmezsiniz. Temiz alın binin keyfinize bakın. Türkiyede araba piyasası düşecek diye bir durum şu anlık yok. Mucizelere kalmış bir durum
Hocam azıcık sabredin. Şu dönemlerde inanın bir arabaya ihtiyacınız yok. Şuan köşede duran paranızı gidip araca yatırmayın. Bizde de o kadar bir bütçe var ama almıyoruz. Çünkü bu dönem araba satan adam akıllı adamdır alan adamda çok afedersiniz ama enayi adamdır. Hiç gerek yok öyle şeylere. O araba fiyatları düşecek belki 1 sene daha sürecek ama düşecek. O fiyata daha iyi bir araca binmek varken, kazalı 90 model araçlara binmek zorunda değilsiniz. Hak etmeyen kişilere bedava paralar kazandırmayın. Bırakın o arabalar ellerinde patlasın.
Misafir; Hocam inanın bende bir yandan aynen sizin bu düşünceniz le bekledim aslında. Kredi çekipte alabilirdim ama kendi kendime hem para biriktirim hemde piyasayı bekleyim diye diye bu hale geldik. Evet haklısınız. Ama düşününce piyasa düşmez. Adam 70 Bin TL'lik Jetta'yı 170 Bin TL'ye alıyor. Bizim Türk insanı ne olursa olsun tekrar 70 Bin TL veya yakınlarına o arabayı satmaz diye düşünüyorum. O yüzden kararımı değiştirip almayı düşünüyorum.