Birader twitter instagram elbette vazgeçilmez. Adamlar bu sosyal medya üzerinden ekmek yiyorlar. Senelerce emek ve yatırım yapmışlar. Sen mi vereceksin bu adamların ekmeğini yoksa hükümet mi verecek? 10 sene içinde instagram kendi kendine çöp olabilir bu esnada yavaş yavaş alternatifi çıkar ve insanlar yavaş yavaş alternatifine kayar.
Ama sen bir günde instagramı kapatırsan ticaret yapan adamlar ortada kalır. Senelerce wikipedia yı ve youtube u yasakladılar neye yaradı?
VPN falan diyen arkadaşlar yanılıyorlar. Ukrayna Vkontakte'yi yasakladı. Ezici çoğunluk vkontakte kullanıyordu. Halkın çoğu vkontakteye ulaşamyınca vpn ile falan uğraşmadı facebook a geçti. VPN ile vkontakteye bağlananlar da arkadaşlarının çoğu bağlanmadığı etkileşim azaldığı için vkontakte de daha az vakit geçirmeye ve orayı terketmeye başladılar.
Yani bu yasaklar ciddi ciddi işe yarar. İşleriniz ciddi oranda düşer.
Aynen çok zeki hissedenler vpn çözüm diyor

Yahu 10 milyon instagram kullanıcısının kaçı vpn kullanabilecek? Adamlar dizi film sitelerinde kocaman dublaj butonunu görmeyip dublaj yokmu diye soran embesil topluluğu, herkesi kendiniz gibi görmemek lazım. 1.5 sene 182 mhrsde çalıştım 2014 yılında çağrı merkezinde tc kimliğini okuyamayan adını söyleyemeyen oturduğu yeri bilmeyen aptallarla konuştum. Böyle insanlar sosyal medya kullanmayı bile beceremezken gelip bunlar vpn kullanacak

Birçok farklı sektördeyim yemin ediyorum Türkiyedeki sitelerdeki kullanıcıları izliyoruz yemin ederim çoğu aptal. Sosyal medya kapansın bu adamlara hangi siteyi versen direk ona geçerler, dediğin gibi erişim azalacağı için vpn kullanmayı bırakacaklar var olana kayacaklar.