Ben bir stajyer avukatım, avukatlık kanunu avukatların internet sitesi ile alakalı düzenleme getirmiş durumda. Yasak internet sitesine değil reklama koyulmuştur. Avukat makale paylaşımında bulunabilir. Bunun bir maruzatı yoktur. Ancak o siteye reklam koyamaz. Sitesinin reklamını yapamaz. Şöyle düşünün avukatın büro açması yasak değildir hatta açmasından doğal bir şey yoktur fakat bulunduğu sokağa afiş asamaz. İnternet sitesi de aynı şekilde mümkün ve normaldir.
SEO Çalışmasına gelince SEO bir reklamdan ziyade Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Kısacası yazılarınızı arama motorunun istemiş olduğu formata uygun olarak yüklemek ve yazıları bu şekilde optimize etmektir. Yani internete uygun hareket etmektir. Backlink paketleri, hacklink, tanıtım yazısı vs. bunlar yasak kapsamına bence dahildir. Fakat seo uyumlu bir script istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Dediğim gibi herkes işini yapmalı.
Kesinlikle herkes işini yapmalı ama oyunu kuralına göre oynamak bazen çelişki doğurabilir. Mesela tanıtım yazısı vs yasak kapsamına dahil dediniz ancak seo bunsuz olmaz. Herkes seo uyumlu script tasarlayabilir ancak önemli olan bu sitenin hak ettiği değere ulaşmasını sağlamaktır. Evet reklam verenler yüzünden bilgisini açığa çıkarmak isteyen avukatlar dikkat çekiyor ama düzenleme biraz yanlı anlaşılıyor bence...