Yalnız yaşamak çok güzel olduğu kadar bazen sıkıcı da. Ama temizliğini hiç aksatmadan yaparsan bir şeyleri biriktirmezsen sorun olmaz. İlk 4-5 ay çok güzel geçiyor. Bazen tabi evde ses gürültü olsun da istiyor insan. Ama yinede temizlik senin temizliğin pislik senin pisliğin olduğu için temizlemesi de o yüzden kolay oluyor tamamen aslında senin düzenin disiplinine bağlı. Çünkü evinde her şeyi kendine göre yapıyosun yatma kalkma saatinden düzenine kadar o yönden güzel. Birde benim en çok yaşadığım sıkıntılardan bir tanesi tek kişiyken yaptığın yemekte ne yazık ki minumum iki kişilik oluyor. Yani örneğin sulu yemek yapacaksın zaten bi patates soğan kesiyosun direk iki kişilik oluyor. Geri kalan tabakta öyle kalıyor sonrasında yemek için. Ama yinede nacizane tavsiyem dışarıdan çok yemek söylememeye bak. Tek kişide olsan yemek yapması yemesi yıkaması felan ortlama 1 saate yakın süreni alır günde eğer çalışansanda sabah evden çıkıp akşam geliyosanda pek sorun olmaz yemek derdi zaten gün içinde elbet yiyosundur.

Artı yönleri olduğu kadar bazen sıkıcı olmasının yanı insan bir yerde muhabbet etmek istiyor birileriyle ama yani nadirdir sıkılacağın anlar ben geneldede yalnızlığı severim o yüzden pek sorun olmuyor çok nadir böyle evde gürültü ses olsun istiyorum. Bide malum pandemi dönemi sosyalleşmemizide derinden etkiliyor. Yere bir şey döküldüğünde hemen silersen, bulaşıklarını hemen yıkarsan hiç bir sorun olmaz biriktirmemeni tavsiye ederim bir şeyleri biriktirince çünkü insanın hiç yapası gelmez gözünde büyür o işler. Ben her hafta sonu bir kere genel temizlik yapıyorum yerleri viladalamakta dahil buna. Toz alıyosun, ocağı siliyosun banyoyu temizliyosun gibi gibi bir şeyler yapıyosun kendin yaşadığın için tüm sorumlulukta sende oluyor nasıl yaşayacağın senin tercihin aslında