chai adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Gayet güzel fakat el alışkanlığı bikaç gününü alır.
2. Touchbar yok benimkinde fakat kullanan arkadaşlardan sorun duymadım.
3. Lisans masrafları sitelerinde mevcut. R10'dan alınan lisanslarda durum nedir bilmiyorum.
4. Aynı icloud hesabı ile giriş yaptığınızda herşey senkronize olur. Ama seçebiliyorsunuz nelerin senkron olacağını.
5. Cevabı verdim yukarıda.
6. Valla işin o tarafında el alışkanlığı tabi çok mühim de, ben rahat edebiliyorum senelerdir Windows kullanan bir adam olarak. CTRL - C değil de Command - C oluyor falan, çok değişmiyor kullanım ama.

Not: Bu cevap windows cihazdan gönderilmiştir.
Kolay alışabileceğim bir sistem ise pek fazla sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum, bir diğer yandan bahsettiğiniz gibi eğer senkronize olacak bölümleri kendim ayarlayabilirsem çok güzel olacak çünkü web sitelerim için bazen onlarca hatta yüzlerce fotoğraf kaydettiğim olabiliyor. Telefon galerimi sürekli olarak düzenli ve temiz tutan birisi olarak bu kadar görselle görmek benim için pek iyi olmayacaktır. Cevabınız için teşekkür ederim, eğer ki ani bir karar değişikliğim olmaz ise yarın veya Salı günü cihazı almayı düşünüyorum.

fikretk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Touch Bar Mevcut bende sadece dışarıdan görenler woooww diyor onun dışında kullanmadım 13.8 inch olduğu için 140 ekran monitöre bağlayarak kullanıyorum.
Bu arada ctrl yerine cmd tuşu daha kullanışlı. Aynı zamanda bir de iphone kullanırsan müthiş sekronize oluyor.

üniversite öğrencisi tanıdığın varsa office programlarıda ücretsiz kuruluyor 👍
Birçok teknolojik ürünüm Apple olduğu için bilgisayarımı da Apple olarak değiştirmek istiyorum o sebeple de Macbook alma düşüncelerim oluştu. Güncel olarak web sitesi işlemlerime kullandığım bilgisayarımın 13 inch boyutunda olduğunu düşünmek gerekirse ve bana bu cihazın yeterli geldiğini de düşünmek gerekirse ekran konusunda bir sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Kendim eğitim hayatımın son yılına geldim, o sebeple ücretsiz olması durumunda 1 yıllık Office programlarını kullanabilirim rahatça. Cevabınız için teşekkür ederim.