haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurabilir ... Başka bir iş de yapabilir, Parti başkanı da olabilir ...
cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işçi olunca 657 ye tabi olunuyorsa kuramazsınız. Devlet memurları şirket kuramaz ama hisseder alabilir.
LAZ5461 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kamu işçisi şahıs şirket kurabiliyor mu yani?
Hayır biz kamu işçisiyiz. 657 ye tabii değiliz.
cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sendikanız yokmu hocam ona sorsanız daha kesin bilgi verir.
rowCount adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
657'e tabii değilseniz (memur sınıfında değilseniz eğer) bir engel olacağını zannetmiyorum %90 ihtimal ile sendikanız vardır sendika yetkilisine sorarsanız eğer çok daha net bir sonuça varabilirsiniz. Muhakkak iş sözleşmeniz vardır orada böyle bir madde yer alabilir bunu bizde sizde bilemezsiniz
Sendika var evet. Harb-iş e bağlıyız. İş sözleşmesinde böyle bir konu var mı bilmiyorum.
haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurabilir ama bağkur primi ödemez. Sadece vergi mükellefi olabilir.
Bende amazondaki gelirlerimden vergi mükellefi olmak için ileride başım ağrımaması için araştırıyorum. Kendim zaten sigortalı olduğum için bağkur gibi ödeme yapmayacagım.
rowCount adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı firmalar şunu dahi yapıyorlar, şahıs işyerinden çıktığı zaman 6 ay süre ile firmamız ile aynı sektörde faaliyet gösteren bir firma da çalışamaz diye maddeler ekleyen fabrikalar dahi gördüm oyüzden o sözleşme örneğini insan kaynakları departmanından temin edip okuyabilirsiniz işe giriş esnasında yada sonrasında böyle bir sözleşme imzaladıysanız eğer
Sektör E-Ticaret sektörü olduğu için firmamız ile aynı sektörde faaliyet gösteren bir firma da çalışamaz diye madde varsa sıkıntı olmaz yinede. Şahıs şirketi kurmamda bir sakıncı olur mu kafamdaki soru o
Merhaba ben mali müşavirim. Sigortalı kolunuza göre 4a ve 4d arasındaki farka göre olabilirsiniz. 4a işçisi iseniz kurabilirsiniz ancak 4d işçisi iseniz kuramazsınız. Lakin imzaladığınız sözleşmede şirket kurmayacağınızı beyan ettiyseniz tarafınızca sıkıntı yaşayabilirsiniz. Detaylı bilgi ve sorularınız için pm iletebilirsiniz. Yardımcı olurum.