Titimen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Hisseli satışlarda ortak olunur örnek siz ile ben ortağım 1 daireye ortak olduk anlaşamadık o arkadaş geri kalanı vermez öbürü almaz gibi gibi bu gibi durumlarda ortaklığın giderilmesi davası açılır.
2. 150.000 TL'si aldı kalan tutarı'da resmi göstermesi lazım ki memur soracak ödemeni aldın mı? Arkadaş'ta diyecek ki 300.000 TL olan bedelin 150.000 TL'sini aldım kalan ödemenin süresiz bir şekilde ipotek kalmasını istiyorum buradaki ücrette önemli örnek veriyorum evin değeri 450.000 TL 150.000 TL verdi 150.000 TL ipotek kondu 150.000 TL havada kaldı arkadaş dediki 1 ay sonra ben 150.000 TL ödeyip ipoteğin kaldırılmasını rica ediyorum ama arkadaş bir türlü gelmiyor ince detaylar.
3. İpotek dışında daha kendisi sağlama almak isterse + senet ve sözleşme ile taksitlenmelidir. Noter bu gibi işlerde sadece resmi bir kurumdur he siz 3 kişi imzalamışınız he noterde yapmışsınız sadece extra noter masrafı çıkar ihtarlarda daha geçerlidir noter arkadaşa ulaşamadım kendisine ihtar çekiyorum sebebi bu bu bu
4. Evi kim kullanacak bu önemli bu istinaden sözleşme yapılması gerek bu tarihden sonra evi ben kullanıp içine yapacağım extralar vs vs gibi şeyler iptal olması durumunda bana aittir.
5. Adam vaz geçemez diye bir kanun yok 14 gün içinde çayma hakkı daha sonrasında ödeyememe şansı var sözleşmeye şerh düşülmesi gerek
bu yazdıklarım uzarda uzar bence sağlam bir destek almanız lazım.
Her şey için teşekkürler hocam, mesaj kutunuz dolmuş bu arada.