Stores adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Attığınız dosyalarda durumlar aynı değil.

Yiğit Özgür - Direkt lisans alıp sitemde karikatürünüzü yayınlamak istiyorum diye iletişime geçmiş
İpek Kirac - Savunma yapılmamış. Ayrıca direkt olarak bu domain İpek Kıraça verilmek için alınmıştır diye not eklemiş.
Yılmaz Özdil - Direkt yılmaz özdil video haber köşe yazısı vs şekklinde haber girmiş.

Cem Yılmaz'ın dosyası ingilizce olduğu için incelemeye üşendim ama onda da bu şekilde bir durum vardır.

Domainin sahibi Enes Batur'a ulaşıp "bak domainin bende, satın almak ister misin" şeklinde iletişime geçmediyse bu durumda alabileceğini sanmıyorum.
İltibas Suretiyle Marka Hakkına Tecavüz ve Kötü Niyetli Tescil kavramlarını incelerseniz gerekli cevaba ulaşacaksınız.

Alıntı
6.2. Esasa İlişkin Hususlar
Şikayet Eden, Politika’nın 4(a) maddesi uyarınca, aşağıdaki üç hususun mevcudiyetini ortaya koymak zorundadır:
(i) İhtilaflı alan adlarının, Şikayet Eden'in üzerinde hak sahibi olduğu markayla aynı veya karıştırılma ihtimali yaratacak derecede benzer olduğunu,
(ii) İhtilaflı alan adlarıyla ilgili olarak Şikayet Edilen'in hiçbir hakkı veya meşru menfaati bulunmadığını, ve
(iii) İhtilaflı alan adlarının kötü niyetle tescil edildiğini ve kullanıldığını.
Politika’nın 4(a) maddesine göre, bütün bu şartların yerine getirilmesi konusunda ispat yükü Şikayet Eden’dedir.