Google bana hesap versin demiyorum, ben Google müşterisiyim. Aynı zamanda girdiğim her sitenin müşterisiyimdir, şu an kullanıcı/üye vb. kavramlar yok. Her proje sahibi (buna Google'da dahil) müşteri olarak görür.
Google bu zamana kadar müşterilerinin ne istediklerine kulak vererek geliştirdi kendisini, en sert eleştirileri almak, en ağır saldırıları almak için kişileri dahi kiralamışlar.
Benim burada amacım sitem etmek, bu şekilde tartışmaya girmek değil. Sizin dediğiniz şey tamamen polyannacılık, 100 kişi tutup adam başı 1.000 lira falan vermeler hayal ürünü. Benim tepki gösterme şeklim dahi daha gerçekçi. Ben sizin gibi düşünmüyorum, siz benim gibi düşünmüyorsunuz. Her ne kadar tartışmaya yönelik yazışmalarımız olsada fikrimiz (en azından benim) değişmeyecek.
Mesajınızdan dolayı teşekkür eder, iyi geceler dilerim.
Maalesef yaptığınız işin felsefesi konusunda yanlış fikirleriniz var.
Google parayı sizin üzerinizden kazanmıyor. O yüzden sizin fikrinizin talebinizin google için herhangi bir etkisi olmayacak. Siz kafanıza göre xml dosyası hazırlayıp google ın bu xml türünü tanımasını bekleyemezsiniz. Google xml standartını koyar siz de bu standarda göre xml dosyası yaparsınız. Google sizin beklentilerinize göre arama algoritması hazırlamaz. Google bir arama algoritması hazırlar siz de bu algoritmaya uygun siteler yaparsınız.
Siz google'ın müşterisi değilsiniz. Mesela Beyaz TV yeni uydu frekansını arayan adam için bu bilgiyi bir spor gazetesinin sitesinde mi buldu bir uydu forumunda mı buldu zerre kadar önemli değildir.
Sizin hatanız google'ın sizin gibi düşündüğünü zannetmeniz. Google bir algoritma değişikliği yaptığı zaman bunu haber sitelerini öne çıkarmak için falan yapmıyor. En iyi sıralama sonuçlarını vermek için yapıyor.
Küçük siteler büyük sitelerden her daim daha çok spam yaptılar ve yapıyorlar. Google da o yüzden daha eski, daha fazla indexi olan, daha sık güncellenen, ziyaretçi başına sayfa gösterim sayıları fazla olan ve daha taze backlink alan siteleri öne çıkarıyor. Haber siteleri ve pazar yeri sitelerinin öne çıkmalarının nedeni de bu. Siz de bu şartlarda site yaparsanız başarılı olursunuz yoksa google algoritmasını sizin çıkarınızı gözeterek düzenlemeyecek.
Son olarak Dünyanın her yerinde başarıyla uygulanabilen küçük tüccarı ya da üreticiyi koruyan süper bir ekonomik model olan kooperatifçiliği polyannacılık olarak görüyorsunuz. Ve google kasıtlı olarak büyük siteleri öne çıkarırken sizi dinleyerek sizin avantajınıza düzenlemeler yapabileceğine inanmayı polyannacılık olarak görmüyorsunuz.
Hayırlı akşamlar. İnşallah herşey gönlünüzce olur.