Şu an iş açısından İstanbul bitmiş durumda. Şu an hiç zamanı değil. Hiç tavsiye etmem.
Corona işi bitmeden İstanbul`a kesinlikle gelinmez.
Corona olayından kurtulup düze çıkarsak gelin. Gelecekseniz size tavsiyelerim.
1. İstanbul`da bir yakınınınız var ise gelin. İstanbul`da SAHİPSİZLİK en kötü şeydir.
2. Beraber geleceğin arkadaşının seni yarıyolda bırakmayacağından emin ol.
3. Burada özellikle genç elemanı sömüren çok olur. Az para çok iş istenir. Her işe koşmanız talep edilir. Hele bir de sahipsiz görünürsen çok darbe yersin.
4. Burada hemşericilik olayı çoktur. Diyarbakır`lı dükkan sahipleri sizi kollarlar.
5. Mesleğin yok ise ve hizmet sektöründe çalışacaksan özellikle İstanbul Avrupa yakasında; Eminönü, Fatih, Beyazıt, Karaköy, Beyoğlu, Taksim, Şirinevler, Bağcılar semtlerine yakın bir muhitte olmalısın. Buralarda atölye, lokanta, getir götür işleri, mağaza elamanı olarak iş bulabilirsin.
6. Yukarıda bahsettiğim semtlere yakın ucuz kiralık ev olan semtler var ama bu semtler sıkıntılıdır. Örneğin: Kumkapı, Kadırga, Nişanca (Kumkapı), Aksaray ücra bölgeler, Mercan ve Tahtakale`de iş hanından bozma pansiyon ve apartlar.
Bence şu kriz bitmeden kesinlikle gelmeyin.
Parkta yatarım, çalıştığım atölyenin tezgahında yatarım, otoparkta yatarım diyorsan sen bilirsin tabi. Bunları gözünü korkutmak için söylemiyorum. Maalesef şahsen tecrübe ettiğim ve yakinen gözlemlediğim için söylüyorum.