Selam dostlar,
satış yapılan bir sayfamız sitemiz mevcut. Şirket ismi şahıs şirketinin ünvanında geçiyor ve aynı ismin marka tescilide mevcut.
aynı isimde instagramda satış yapanlar mevcut, birinin takipçi sayısı 1xxk hatta. Bu arkadaşın şirket kuruluşu benden önce ve onunda şahıs şirketinde ünvanı aynı isim şehirler farklı. Benim ekstra olarak marka tescilim var.
sorum şu; bu arkadaşa ihtarname gönderdim, ilgilenmedi ve davanı açabilirsin ben eskiyim dedi.
Bu konuda marka hukuku hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum, ben dava açsam kim haklı çıkar? Uğraşmalı mıyım?
Bu arada ciddi olarak aynı isimde işletme olduğunu bilmiyordum, arkadaşın ürününü bana gönderip fiyat soran müşteri sayesinde öğrendim. Markada benim haricimde hiçbir sınıfta tescil yok.
ve YASAL OLARAK marka ve işletme belgelerim ile arkadaşın instagram hesabını şikayet, telif atarak kapattırmak istiyorum. Ücreti ile destek olan arkadaşlar pm atabilirse sevinirim
İyi forumlar
Merhabalar. Rakip firmanın ticaret unvanı ile sizin ticaret unvanınızın aynı olduğunu belirtmişsiniz. Rakip firma öncelik hakkından dolayı almış olduğunuz belgenin hükümsüzlüğü ile ilgili yetkili mahkemelere dava açma hakkına sahip. (Bu hakkını kullanılabilmesinin belli süreleri (kötüniyet hariç) var.) Bu tür davalar da yetkili mahkeme ticaret unvanlarının markasal olarak kullanılıp kullanılmadıklarına bakıyor. Markasal kullanım ise, bu hakkı öne süren kişinin/firmanın markasını ya da ticaret unvanını, resmi olarak faaliyete başladığı tarihten itibaren, söz konusu ibareyi mal veya hizmetler de fasılasız (aralıksız) olarak kullanıyor olması anlamına geliyor. "Dava açsam haklı çıkar mıyım?" şeklinde bir sorunuz var. Bunun için dosya içeriklerini görmeden kesin bir ifade kullanmamız doğru olmaz. Dolayısıyla, içeriği görmeden bir yorum yaparak sizi yanıltmak istemeyiz. Kolaylıklar. İyi çalışmalar.