Benim inancım şu şekilde. Eğer hız sorunu olsaydı sitede, o zaman amp kurulumu yapardınız. Zaten eklentinin amacı da bu. Gereksiz gördüğü tüm css js dosyalarından siteyi arındırıp sade bir görünüm ile maksimum hız ile ziyaretçiye merhaba demek. Bu sizin site hızınız ve site içeriğiniz ile orantılı bir durum. Eğer içerikleriniz kaliteli ise, rakip siteniz diamond amp kullansa bile google tarafından öncelik verileceğine inanmıyorum. Evet belli başlı kriterler var mesela. Örneğin koyu temalı siteler açık temalı sitelere göre daha az hit aldığı, ya da ziyaretçiler tarafından açık temalı sitelerin daha çok ilgi gördüğü saptanmış. İstediğiniz kadar içeriğiniz kaliteli olsun, site görünümü kötü ise, arka planı koyu olup yazıyı font rengini de koyu yaptığınız da içeriğin bir önemi kalıyor mu mesela? Buna hak veririm. Önemli olan sitenize gelen ziyaretçinin gösterişli ve hızlı bir site ile karşılaşması demek. Eğer temanız kullanıcı dostu bir tema ise bana kalırsa amp kurmanıza gerek yok.
Kesinlikle hocam tüm söylediklerimizi kstiliyorum bende elimden geldiği kadar siteyi açmaya calisiyorim Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler hocam