Ayrıca 3-4 yıl önce siteniz iyiyken sonra ne oldu da düştü size göre? Bir noktadan sonra bazı siteler dengesiz büyüme sonrası düşebiliyor. Google gözünde bu siteler içerik çiftliği olarak işaretlenebiliyor. Tabi bu benim tahminim.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Content_farm
Bu terimi yıllar önce duyduğumu hatırlıyorum sanki ama özellikle 3-4 aydır neden bu kadar düştüğümüzü düşünmeye çalışırken hiç aklıma gelmeden aslında en çok bu sorunla uğraştığımı fark ettim şu an
Sitemizde 5-6k kadar post var. Bunun dışında teknik seo ve editöryel tarafta da birçok sorun var. Dolayısıyla binlerce de gereksiz sayfamız vardı. Bunları gidermeye çalışıyoruz. Fakat bence bizim asıl sorunumuz siteyi hiç bir şekilde beslemememiz (sosyal ağlara hiç ağırlık vermemek, reklam vermemek, hiç backlink çalışması yapmamak vs) ve geri kalmış içeriklerimizin çok fazla olması. Her içeriğimiz evergreen değil. Mesela XYZ firmasının (ev tekstil markası) 2012 kış kreasyonu gibi başlıklı yazılarımız var, bunları kim aratır yahu artık

Bu yüzden Google ın ve kullanıcıların dikkatini çekmeyen bi gereksiz içeriklerden de kurtuluyoruz yavaş yavaş. Az ama öz index olsun istiyoruz. Tabi bu postları/ görselleri vs silince de eski backlinklerimizin bazılarının kırıldığını görüp bu konuyu açıp sormak istedim.