Merhaba,
Veritabanımda datetime tipinde tarih (giriş ve çıkış olarak iki farklı sütünda) verilerimi tutuyorum. Bana bunların arasındaki fark lazım.
Örneğin
SELECT TIMEDIFF(giris_tarihi,cikis_tarihi) AS tarihfark FROM bisiklet_takip WHERE barkod='$q5' AND giris_tarihi IS NOT NULL
şeklinde sorgulatınca aradaki farkı bana
tarihfark
12:34:56
410:22:57
şeklinde bir sonuç veriyor. Ben buradaki sonuçtan 2 kez çalıştığını birisinin 12 saat 24 dakika 56 saniye ve diğerininde 410 saat çalıştığını anlıyorum. Buraya kadar bir sorun yok ama asıl sorun burada başlıyor
1 - Bu gelen sonucu php de nasıl toplatırım?
2- 24 saatten az gelen sonucu 24 olarak kabul etmesini (daha doğrusu gelen her sonucun 24 saaten az olan kısmını 24 saate yuvarlatmam gerekiyor ki bana saatten ziyade gün sayısı lazım 12 saat çalışan aslında 1 gün çalışmış oluyor ya da 50 saat çalışan aslında 3 gün çalışmış oluyor) nasıl sağlarım
PS1: DATEDIFF ile de yapılabilir diye düşündüm ama 24 saatten az oldumu 0 olarak sonuç döndürüyor o da benim işime gelmiyor açıkcası
PS2: İşi sorguyla çözeyim diyorum TIMEDIFF(giris_tarihi,cikis_tarihi) /(1/86400) diyince saçma sapan sonuçlar geliyor
Fikirlerinizi bekliyorum