Merhaba Arkadaşlar,

Adsense üzerinden kazanım sağlayan bir bireyim ve buna bağlı bir ofisim var ekstradan çalışanım bulunmakta. Bu yıl geçmişe dönük ne yapmışız ne kâr etmışiz ne vermisiz gibi raporları kontrol ederken neden bu işi yapıyorum diye neden bunca derdi çekiyorum diye düşündüm. Daha sonradan acaba ben mı bu işi yapamıyorum yoksa herkes mı boyle diye düşünmeye başladım. Sizlerinde bu konuda fikirlerini merak ediyorum bu işi yapıpta ciddi anlamda fikirleri olan insanlarla destek alabilmek amacıyla konuşmak isterim. Aşağıdaki rakamlara istinaden lütfen fikirlerinizi beyan edebilir misiniz ?

Yıl boyunca ortalama aylık kazancımız : 30.000 TL
Yıl boyunca ortalama aylık çalışan masrafımız : 4.500 TL
Yıl boyunca ortalama aylık ofis giderlerimiz (elk,su,kira vs,) : 3.500 TL
Yıl boyunca ortalama aylık şirket muhasebe giderimiz : 2.000 TL
Yıl buyunca ortalama aylık gelirin % 40 i da devletin : 12.000 TL

Yani o kadar çalışmaya rağmen cebe kalan 8.000 TL iken vergi adı altında devlete ödenen 12.000 TL.

Bu rakamlar ortalama veriler;
Bu rakamlara istinaden ben söylemekten rahatsızlık duyuyorum ama hamallık yaptığımı hissediyorum.

Rakamlar böyle olunca da malumunuz kazanç arttıkça ödenen vergi artacağı için işi büyütmek istediğimde direk aklıma yapacağım hamallığın artacağı geliyor .

Erkenden sorulara de cevap vereyim.
Neden fatura kesiyorsun kdv de hizmet ihracı yapıyorsun muafız veya 0 kdv kesmen gerekiyor diyecek arkadaşlara ?

Çalıştığım mali müşavir firması yıllardır benım gibilerin muhasebesini tutmuş kurumsal bi firma. Sadece adsensten para kazanımı sağlayıp faturasını 0 kdv li kesen 17 mükellifinin 17 side şuan incelemede bizde aynısını yapalım dediğimizde sonunuz kaçınılmaz denildi. İncelemeye girip benden alacaklarına ben erkenden ödeyip kimseyle muhattap olmama kararı aldım.

Neden çalışanın ve iş yerin var bu durumda ?

Aslında çalışana ihtiyacım yok günlük 2 saat fazla çalışıp çalışanın işlerini halledebilirim. Ama şu zamanda benım vesilem ile birilerinin evine ekmek götürmesi birilerinin karnını doyurması ben tok yatarken yanımdaki kişinin çocuklarının aç yatması kurallarıma aykırı bir durum. Gelirim keşke daha yüksek olsa da daha fazla çalışan alabilsem düşüncesindeyim. İş yerimin olmasının ilk önceliği çalışanım için ve sabahları evden çıkarken oturup işlerime bakabileceğim işimin gereği görüşmeleri düzenlediğim yer.

Bu durumda arkadaşlar adsense üzerinden aktif gelir elde eden dostlar sizler nasıl çalışıyorsunuz küçüğümden büyüğüme kardeşimden abilerime herkesten akıl fikir düşünce almaya razıyım bu konuda destek olursanız sevinirim ?

Okuyupta değerli zamanını ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim.

Herkese Hayırlı Akşamlar.