Arkadaşlar birisi bana şunu akıllı ve mantıklı bir şekilde açıklarsa çok sevinirim. Çok fazla backlink paket satışı görmekteyim. Yahu siz sitenize veya makalenize bilmem kaç yüz tane yerden backlink alındığında gerçekten bunun sağlıklı bir şey olduğunu düşünüyor musunuz? Algoritma sizce bu kadar gelişmemiş mi? Bu yapılan çalışmaların uzun süreli bir etki sağlayacağını mı düşünüyorsunuz?

Size durumu şöyle özetleyeyim. Sitenizi normalde günde 2 tane doğal yollarla backlink alınıyorsa bir anda sitenize 30 tane backlink aldığınızda google ne diyor? Oooo bu adamın makalesi çok iyi, 10 saat içinde 30 yerden backlink aldı. Diğer bütün içerikleri dandik, siteye günde 10 kişi giriyor ama 30 farklı yerden backlink almış vay beee ne güzel site dediğini mi düşünüyorsunuz? Özellikle örnek veriyorum elmayla ilgili makalenize şofben sitesinden backlink alınınca. Evet arkadaşlar google amca enayi olduğu için bunları ayırt edemiyor ve sizi yükseltip para kazandırıyor.

Maalesef bu forumda gerçekten SEO'yla ilgilenen arkadaşlar para ''ka za na maz.'' Bizim milletimiz istiyor ki abi hemen etki etsin, sitem uçsun kaçsın, zıplasın, sitem coşsun ooo gelsin paralar. Arkadaşlar Dünya'nın en büyük şirketlerinden bahsediyoruz. Sizce bunu düşünmediler mi? Alemin bir akıllısı biz miyiz?

SEO isterseniz çok basit bir blogunuz olsun, isterseniz çok kapsamlı bir e ticaret sitesi her zaman süreklilik ve ilgi "GE REK Tİ RİR." Anahtar kelime bazlı düşüneceksek alınan backlink ilk başta yarar sağlayabilir fakat sizin sitenize giren kişi sayısı yapılan etkileşim vs. belli olduğu için bu süreç normalinden çok daha kısa bir sürede sona erecektir ve tekrar düşmeye başlayacaksınız.

Sevgili arkadaşlar lütfen ne emeğinizi ne paranızı çöpe atmayın. Genel olarak bildiklerimi aktarmak istedim, okuduğunuz için teşekkürler.