Tüzel şirketlerde bu durum söz konusu olabiliyor hocam. Gerçek kişi olması durumunda zaten borcuna tümüyle kefil olduğu için genellikle gerçek kişilerden teminat istemiyorlar. Tüzelde de müteselsil kefalet oluyoruz diyorsunuz ama şirketler de durum farklı oluyor. Ziraat Bankası %100 bir kamu bankası olduğu için tüzel kişilere bakış açıları özel bankalara göre biraz daha farklı. 3 yılını doldurduktan sonra teminatsız daha kolay bir şekilde kredi kartı çıkarabiliyorsunuz.
Size çalıştığım iki banka önerisinde bulunacağım.
1- İş Bankası: İş Bankası kredi kartı ve kampanyalar dolayısıyla baktığımızda en avantajlı 3 bankadan biridir. Limit tahsisinde ilk tahsis de banka personeline sizinle çalışmak istiyorum ilk açacağınız limit önemsiz dediğinizde 5-10 bin gibi bir tutar muhtemelen açabilir. (Mali verilerinizin yeterli olduğunu düşünerek yazıyorum.) Ardından 3 ay kadar süre sonra tekrar limit artışı için görüşürsünüz yardımcı olurlar. İş Bankası için size tavsiyem müşteri portföyü dar bir şubeyi seçin. İllaki ilçenizde küçük şubeleri de vardır. Ben ilk başta 7 yıl önce bu şekilde başladım. (Kredi kartını düzenli kullanırsanız yansıyan üyelik ücretini de iade ediyorlar. )
2- Akbank: Limit tahsisi konusunda en geniş davranan banka diyebilirim, fakat üyelik ücretini hiç bir şekilde iade etmiyorlar. Ben bile 9 yıldır müşterisiyim hesap hareketi olsun, mevduat olsun, çek defteri olsun hepsini kullanıyorum iade etmediler

Farklı şekilde yardımcı oluyorlar onun yerine.
Garanti Bankasını hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum, tamamen sürpriz bir bankadır kendisi. Bir gün direkt kartınızı iptal ederler haberiniz bile olmaz.
Bu kadar uzun bir açıklama yaptım ki kobi kredi kartı almak isteyenler değerlendirsinler.