PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dini bu kadar ulaşılmaz bir yere koymayın hocam dini öğrenmek için diyanetin kuran kursu ya da aileden alınan eğitim yeter de artar bile. Peygamberimizin kendisi de dahil hiç bir sahabe zamanının büyük kısmını dini aktivitelerle geçirmemiştir. Namaz vakti namaz kılınır sonra rızık için yer yüzüne dağılır müminler. Dini sohbet nafile namazlar vs bunlarda iş sonrası vakitlerde yapılır. Ama bu taikatlarda bakıyorsun adam sanki bordrolu devlet memuru 7/24 şeyhin emir eri pozisyonunda tarikatta hazırolda bekliyor. İslamiyette böyle bir şey yok. Tarikat yol demekse yolumuz Peygamberin yolu sünnet bize yeter, hiç bir hoca efendinin aklına ihtiyacım yok layıkı ile 5 vakit namazı kılmayan tipler hoca efendilerin sohbetinden feyiz umuyorlar, yok öyle bedava cennete gitmek tarikata kaydolupta. Şeyhle bitlikte ziyafet çekip vermesi gereken zekatı oralarda iç edenlerin gitmeyi umdukları yer cennet olamaz.
Bence dini haşa bu kadar küçük gösterip sizin aklınıza göre indirgemeyin.

Ya aileniz, akrabalarınız, atalarınız yanlış biliyorsa?

Dünya işlerinde yapacağımız işleri ciddiye alıp kılı yararcasına araştırıyoruz, dine gelince babadan, anneden öğrendiğin yeter. Ben bu şekil yaşamayı bir müslümana layık görmüyorum. Şu an insanlar dinini öğrenmediği için piyasada hocayım diye geçinip kaderi inkardan tutunda peygamberi hatta kuranın eksik olduğunu söyleyeni bile var. Tehlike çok büyük hocam.

Ancak şurda katılıyorum size. 5 vakit namazını kılmayıp sonrasında şu şeyhin veya bu şeyhin eteğine yapışıp cennete giderim kafası varsa o zaten en büyük cahildir. Tarikat Üniversite gibidir, tarikat cafer-i sadık hatta H.z Ebubekir'den silsile yoluyla gelir. Ancak günümüzde o kadar sahte tarikat çoğaldıki, dinini atasından, dedesinden, ailesinden yanlış öğrenip dünya işlerinde çok iyi olup ahiret işine gelince birisinin eteğine yapışıp dinini yaşamayan müslümanlar kandırılıyor ne yazık ki.

Allah azze ve celle şöyle buyuruyor; Onlara, Allah neyi indirdiyse ona uyun dendi mi dediler ki: Hayır, biz atalarımız neye uyduysa ona uyarız. İyi ama atalarınızın aklı bir şeye ermiyorsa ve doğru yolu bulmadılarsa ne olacak?

Bakara Suresi 170. Ayet